BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
HABER /  GÜNCEL

Necdet Özel: Türkiye'den tek uçak kalkamaz!

Genelkurmay'dan aldığı hiçbir kulis yalanlanmayan Yeniçağ yazarı, ABD Savunma Bakanı Hagel ile yapılan görüşmenin perde arkasını yazdı, şok iddialarda bulundu.

Abone ol

Genelkurmay'dan aldığı kulis bilgiler bugüne kadar hiç yalanlanmayan Yeniçağ yazarı Ahmet takan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile ABD Savunma Bakanı Hagel'in son görüşmesinin perde arkasını yazdı. Şok iddialarda bulundu. 

Takan'ın iddiasına göre Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in 'çekirdek koalisyon' için verdiği yanıt Washington'da soğuk duş etkisi yaptı.

Zira Genelkurmay Başkanı Hagel ve Amerikan heyetine net bir dille; “Operasyonel destek, karadan da havadan da yok. Ne benden ne senden Türk topraklarından tek savaş uçağı kalkmayacak” dedi.

İşte Takan'ın yazısından ilginç bölümler:

GENELKURMAY : HAYAL MAHSULU

Bu yazı üzerine Genelkurmay'dan açıklama geldi. Açıklamada iddialar yalanlandı ve söz konusu yazının hayal mahsulü olduğu duyuruldu.



KARARGAHTA ŞOĞUK DUŞ ALDILAR

ABD, Türkiye’nin IŞİD operasyonuna, pasif değil aktif olarak katılmasını ısrarla istiyor.
Gelelim, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel-ABD Savunma Bakanı Hagel ve iki ülke askeri yetkilileri arasında yapılan görüşmenin ayrıntılarına.

Hagel ve beraberindeki heyet karargâhta soğuk bir duş aldılar. İstediklerini alamadılar.
Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, ABD Savunma Bakanı Hagel’e Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ortak koalisyon gücünün içinde aktif rol almasının kesinlikle söz konusu olmayacağını ve de ne ABD’ye ne de diğer ülkelere Türk topraklarını operasyonel tarzda kullandırılmayacağı kesin bir dille anlattı.

Hagel ve Amerikan heyetine net bir dille; “Operasyonel destek, karadan da havadan da yok. Ne benden ne senden Türk topraklarından tek savaş uçağı kalkmayacak” denildi.

İNCİRLİK'TEN ASKERİ UÇAK KALKIŞINA İZİN YOK

Karargâhta, ABD askeri heyetine IŞİD operasyonu çerçevesinde Adana İncirlik Üssü’nden savaş uçağı kaldırılmasına müsaade edilmeyeceğinin de altı çizildi. Pasif desteğin ana hatları ise şöyle belirlendi;
- Türk topraklarından havadan karadan operasyonel güçlerin geçişlerine izin verilmeyecek.
- İncirlik sadece lojistik -insani- yardımlar için kullanılabilecek.
- Türk hava sahasının kullanılmasına sadece insani yardımlar için müsaade edilecek.
- Karadan yapılacak lojistik insani yardımlarda TIR’larda yardımın gideceği noktaya kadar mutlaka bir Türk yetkili bulunacak.

YENİ BİR ERGENEKON-BALYOZ GELİR Mİ?

Ankara’da tüm cephelerden gelişmeleri kokladığımda, yeni bir, 1 Mart krizinin kokularını alıyorum..
Okyanus ötesinden bir Ergenekon ve Balyoz hamlesi daha gelir mi?..
Ne dersiniz?..