BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,06
HABER /  GÜNCEL

Müşteri gelmiyor diye sezonu kapattılar

Yaklaşık 250 bin kişinin 9 Aralık'tan bu yana ziyaret ettiği kayak merkezinde, kar kalınlığı ve kalitesi istenilen seviyede bulunmasına rağmen, doluluk oranlarının yeterli düzeyde olmaması nedeniyle oteller sezonu kapattı

Abone ol

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da sezon sona erdi.

Köroğlu Dağı'nın 2 bin 200 metrelik zirvesinde yer alan ve 9 Aralık 2016'da başlayan sezon boyunca kar kalınlığının yer yer 3 metreye ulaştığı Kartalkaya'yı ziyaret eden yerli ve yabancı tatilciler, toplam uzunluğu yaklaşık 50 kilometre olan pistlerde kayak ve snowboard yaptı.

Kayak merkezinde hizmet veren 2 bin yatak kapasiteli 5 oteldeki konaklamalar ve günübirlik ziyaretçilerin merkeze girişiyle Kartalkaya, 102 gün süren sezon süresince yaklaşık 250 bin kişiyi ağırladı.

Mevcut kar kalınlığının ve kalitesinin istenen seviyede bulunmasına rağmen havaların ısınmasının da etkisiyle ilginin azaldığı merkezdeki oteller, doluluk oranının istenilen seviyede olmaması nedeniyle sezonu kapattı.

Bu arada merkezde görev yapan Jandarma Arama Kurtarma timi de 3 aylık süre zarfında, kayak yaparken pistlerden çıkarak kaybolan 5 kişiyi kurtardı, kayak ve snowboard yaparken yaralanan 280 kişiye müdahale etti.

"GÜZEL SEZON GEÇİRDİK"

Batı Karadeniz Turizm Otelciler Derneği (BAKTOD) Başkanı Halit Ergül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, güzel bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Kartalkaya'da bulunan bir otelin sahibi de olan Ergül, "Otelimizi 15 Aralık 2016'da sezona açtık. Bu süre içerisinde ocak ve şubat ayları gayet güzeldi. Açılış ve kapanış günlerinde sezon biraz zayıf oluyor. Bu da bizim için normal bir süreç. Şu anda biz karsızlıktan değil, müşterisizlikten otelleri kapattık. Kayak merkezinde bizi nisan ayına kadar çıkaracak fazla fazla kar bulunuyor. Ama artık havaların da ısınmasıyla müşteri gelmiyor. Gelen müşteriler de masrafları kurtarmadığı için sezonu kapattık." diye konuştu.

Ergül, sezon boyunca günübirlik ziyaretçilerle yaklaşık 250 bin kişinin kayak merkezinde ağırlandığını, geçen yıllardaki sayıyı yakaladıklarını sözlerine ekledi.