BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.248,16
HABER /  GÜNCEL

Muş bayram namazı vakti kaçta 2018 diyanet saatleri

MUŞ için Ramazan Bayramı namaz saatini Diyanet belirledi. Muş için bayram namazı vakti güneş doğduktan 45 dakika sonra isra vaktinde giriyor. 2 rekat olarak kılınan bayram namazı için işte diyanetin namaz saatleri;

Abone ol

Muş ile birlikte tüm yurtta Ramazan Bayramı namazı 15 Haziran cuma günü sabahında kılınacak. 16 Mayıs 2018 tarihinde başlayan Ramazan ayına bayram namazı ile veda etmiş olacağız. Ramazan Bayramı tatili bu sene 3 gün ile sınırlı oldu. Arefe gününde de yarım günlük tatil var.

Bayram Namazı : Ramazan Bayramı namazı vakti yaklaşık güneş doğduktan 45-50 dakika sonra israk vaktinde girer. Muş için 15 Haziran 2018 Cuma günü kılınacak olan Bayram namazı saatlerini Diyanet belirleri. İşte bayram namazı saati:

Muş Ramazan Bayramı namaz vakti : 05:33

Bayram namazı 2 rekat nasıl kılınır? : Ramazan Bayramı namazı 2 rekattır. Bayram namazı farz değil vaciptir. Cemaat ile birlikte kılınması gereken bayram namazının sonunda bayram hutbesi yer alır. 

Bayram namazı nasıl niyet edilir : Bayram namazına niyet ederken 'Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama' denilir. Diğer namazlardan farklı olarak bayram namazlarının birinci rek'atında üç, ikinci rek'atında da üç kere olmak üzere fazladan altı tekbir alınır. Bunlara "Zevaid" tekbirleri denir.

BAYRAM NAMAZI KILINIŞI RESİMLİ ANLATIMI-TIKLA

Peki 2 rekatlık bayram namazının kılınışı nasıldır işte ayrıntılı olarak videolu kılınışı: