BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Muharrem İnce: Bedelli askerliği bir şartla kabul ederim

CUMHURİYET Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Üsküdar'da miting yaptı. İnce, ''Bedelli askerlik hiç içime sinmiyor. Ama toplumun da bir gerçeği. Bir şartla kabul ederim: Bir, son kez çıkabilir. Bir daha kimse istemeyecek.'' dedi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Üsküdar'da miting yaptı. Muharrem İnce, "Şimdi gelmiş diyor ki 'Demirtaş'a gitti'. Ben birine gideceğim zaman sana mı soracağım? Sen kimsin. Evet gittim. Akşenere de gittim. Temel beye de gittim. Demirtaş'a da gittim. Erdoğan, Türkiye için milletimiz için sana bile geldim" dedi. 

İnce, "Bana diyorki Demirtaş'la görüştü diyor. Anlatayım size. 4 Mayıs'ta aday oldum. Önce gittim Akşener'e başarılar diledim. Sonra Temel Karamollaoğlu'na gittim. Ona başarılar diledim. Sonra Demirtaş'a gittim başarılar diledim. Sonra Erdoğan'a gittim. Saklım gizlim yok. Milletin gözünün önünde yaptım. Sonra dedim ki millet barışsın. Toplum barışsın, uzlaşsın. Sonra gittim 4 adayın hesabına 5'er yüz lira yatırdım. Amacım milleti barıştırmak. Amacım bir büyük şemsiye altında toplanmak. Amacım uzlaşmak. Şimdi gelmiş diyor ki 'Demirtaş'a gitti'. Ben birine gideceğim zaman sana mı soracağım? Sen kimsin. Evet gittim. Akşenere de gittim. Temel beye de gittim. Demirtaş'a da gittim. Erdoğan, Türkiye için milletimiz için sana bile geldim" dedi. 

''BEDELLİ ASKERLİK HİÇ İÇİME SİNMİYOR''
Bedelli askerlikle ilgili konuşan İnce, “Bedelli askerlik hiç içime sinmiyor. Ama toplumun da bir gerçeği. Bir şartla kabul ederim: Bir, son kez çıkabilir. Bir daha kimse istemeyecek. İki, toplanacak paraların 3'te 1'ini er olarak askere gidenlere vereceğiz. 3'te 1'ini şehit ve gazi yakınlarına vereceğiz. Diğer 3'te 1'ini de savunma sanayiine vereceğiz. Böyle olursa kabul ederim ve son kez" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'Yİ TELEFONLARI DİNLENMEYEN BİR ÜLKE YAPACAĞIZ"
"Passolig'i hemen kaldıracağız. Kimseyi fişlemek gibi bir derdimiz yok" diyen İnce, "Yalova'da bir pazarcı abla bana telefon açıyor. Dedi ki, 'Muharrem Bey, ofisine geldim. Seni bulamadım.' Ben de dedim ki çıktım ofisten. Telefonda söyle dedim. Bana söylediği şey şu: 'Telefonda konuşamam, telefonlar dinleniyor' dedi. Türkiye'nin geldiği durumu görüyor musunuz? Türkiye'yi yeniden telefonları dinlenmeyen bir ülke yapacağız" dedi.

'EMANET OTOBÜS'TEN KONUŞTU
İnce, miting konuşmasını farklı bir otobüste yapmasını gerekçesini, "Az önce Beykoz Çayırı'nda bir miting yaptık; fakat çim olduğu için otobüs battı. Gerçi Türkiye'yi batıranların yanında bir otobüs batmış, bir şey mi? Sağ olsun milletvekilimiz otobüsünü verdi, emanet otobüsten konuşacağız'' sözleriyle açıkladı.

''48 SAAT İÇİNDE OHAL'İ KALDIRACAĞIZ''
"48 saat içinde OHAL’i kaldıracağız.'' diyen İnce, ''Bir genç cumhurbaşkanı aleyhine tweet attı diye sabahın 5’inde evine polisler gitmeyecek. Bir korku toplumu oluşturdular.  Türkiye’yi yeniden telefonları dinlenmeyen bir ülke yapacağız. Gençleri FETÖ benzeri örgütlere teslim etmeyen bir Türkiye kuracağız.'' ifadelerini kullandı.

''GEL EKONOMİ TARTIŞALIM''
Erdoğan'a dibinden seslendiğinin altını çizen İnce, ''Erdoğan'a Türkiye'nin her yerinden seslendim. Şimdi de Erdoğan'a evinin dibinden sesleniyorum. Erdoğan, "Sen dünya liderisin Erdoğan, çakma dünya lideri. Ben ustayım diyorsun, dilin kemiği yok. Sen de şu kadar yürek varsa, bilgi varsa çık televizyonda karşıma. Seninle sadece ekonomi konuşacağız. Hani sen dünya lideriydin. Korkma ben adam yemiyorum. Diyorsan ki ben ekonomi tartışamam, diplomam yok diyorsan ona karışmam. Arkamdan atıp tutma. Siyaset er meydanı işidir, senin evinin önünden sesleniyorum. Gel ekonomi tartışalım.'' dedi.

İnce, ''Terörü istismar ediyorsun, bir gün barış diyorsun öbür gün savaş. Bazen idam diyorsun, bazen Kandil'le İmralı arasında postacılık yapıyorsun. Deneme yanılma yöntemiyle terörle mücadele yapılmaz.'' dedi.