BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Muammer Güler de bu tarihten sonra ifade verecek

Dink davasının avukatlarından Fethiye Çetin, kamu görevlilerinin yargılandığı dosya kapsamında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in de ifade vereceğini söyledi.

Abone ol

Hrant Dink’in katil zanlılarının yargılandığı davada son olarak Yargıtay, sanıklar hakkında verilen kararı bozdu ve yeniden yargılama kararı aldı.

Bu kararın alınmasından sonra Dink suikastında sorumlulukları olduğu iddia edilen kamu çalışanlarıyla ilgili soruşturmada önemli adımlar atıldı. Celalettin Cerrah, Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer olmak üzere dönemin emniyet görevlilerinin ifadeleri alındı. Dink davasının avukatlarından Fethiye Çetin dava ile ilgili olarak dönemin İstanbul Valisi ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in de ifadesinin alınacağını söyledi.

DOKUNULMAZLIĞI KALKIYOR

Çetin, Agos gazetesine verdiği röportajda şunları söyledi: “Kamu görevlilerinin yargılanması için AYM ve AİHM olmak üzere defalarca başvuruda bulunduk. Yıllardır hareketsiz duran dosyada, geçen yıl hareketlenme başladı. Geçen yıl tam AKP-Cemaat kavgası başladığı dönemde, Adalet Bakanlığı müdahalesiyle soruşturma yeniden başladı. Güler’in dokunulmazlığı olduğu için ifadesi halen alınmadı. Ancak 7 Haziran’da dokunulmazlığı kalkıyor.” Çetin, Güler’in dosyası kayboldu iddialarıyla ilgili ise şu açıklamayı yaptı: “Bizim Güler hakkında başka şikâyetlerimiz de var. Savcılık dosyasında hepsi var. İstenirse dosya hemen yeniden ihya edilir. Bizim dilekçelerimiz elimizde. Dosyanın kaybolması mümkün değil.”