BIST 9.884
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,41
HABER /  SEÇİM

MHP'den seçim taktiği Bahçeli'nin gardrobu

2015 genel seçimlerine hazırlanan MHP'de taze kan dönemi başlıyor. MHP 7 Haziran'daki genel seçim için farklı bir strateji izleyecek.

Abone ol

2015 Genel Seçimleri için MHP'de hareketli günler yaşanıyor. 7 Haziran'daki genel seçimler öncesi büyük kongresini yapacak olan MHP, seçimlere taze kan ile girecek.

MHP'deki genel seçim hazırlıklarını bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin, şunları yazdı:

"... MHP'de önceki seçimlere göre sanki farklı bir görüntü ile karşılaşacağız.
MHP seçimden hemen önce büyük kongresini yapacak; o nedenle il ve ilçe kongrelerini yenilemiş olarak 7 Haziran'da taze kadrolarla yanşacak. İlçe ve il başkanları, milletvekili adayı olamayacağı için bu seçimde örgüt olarak kendilerini kanıtlama yanşına girecekler. MHP yönetimiyle yaptığım sohbetlerle edindiğim izlenim, sorunlu kongre hemen hemen yaşanmadığı için farklı adaylann yanştığı örgütlerde dahi bir dayanışma havası esiyor.

BÜYÜK AVANTAJ

Önceki seçimlere göre MHP özellikle büyükşehirlerde daha çok belediye başkanlığıyla yarışa girdiği için bu da bir avantaj olarak görülüyor.

BAHÇELİ'NİN GARDIROBU AÇILIYOR

Seçim boyunca yolsuzluk, yoksulluk ve bölünme temaları üzerinde söylem geliştireceği gözlenen MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi de daha sosyal göreceğiz galiba.Söylemini görsellikle güçlendirmek isteyen ve özellikle medyanın ilgi gösterdiği düşüncesiyle Bahçeli kendi ciddiyetiyle tezat bulunacak görüntüler verecek gibi.

Örneğin; Bahçeli'nin gardırobunda zengin yöresel kıyafetler var; işte bu kıyafetleri gideceği ile göre Bahçeli nin üzerinde görebiliriz. Adana şalvan da olur, yeleği de; dokuz köşeli şapka da körüklü çizme de olabilir bu kıyafet. Mesele tabii ki sadece görüntü değil, Bahçeli yolsuzluk konusunda ısrarla şu vurguyu yapacak:

"Biz öyle sözde laf etmeyeceğiz, 'Yolsuzluk yapanın kolunu koparırız' deyip sonra onları korumayacağız. Herkes emin olsun ki yolsuzluk yapan babamın oğlu da olsa hesabını soracağız ve yine bilinsin ki AKP iktidarı döneminde yapılan bütün yolsuzlukların da bedeli ödenecek. Yolsuzluklardan kazanılanlar da işsize iş için kaynak olacak."