BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 34,99
ALTIN 2.457,94

Metreslere miras hakkı!

İsviçre'de evlilik dışı beraber yaşayanlara daha fazla hak şu sıralar hükümetin gündeminde.Hükümet, miras hakları konusunda yenilikler yapmayı gündemine aldı. 

Ebeveynlerin miras haklarındaki garanti payını kaldırıp, evlilik dışı beraber yaşayanların da

İsviçre'de evlilik dışı beraber yaşayanlara daha fazla hak şu sıralar hükümetin gündeminde. Hükümet, miras hakları konusunda yenilikler yapmayı gündemine aldı.

Ebeveynlerin miras haklarındaki garanti payını kaldırıp, evlilik dışı beraber yaşayanların da evli çiftlerle eşit haklara sahip olmalarını istiyor.

FDP'li Zürih milletvekili Felix Gutzweilwiller'in önerisi Kantonlar Meclisi tarafından çoğunluklu olarak kabul edildi.
Adalet Bakanı Evelyn Widmer Schlumpf, şu anda geçerli olan Miras Kanunu'nun 1912 senesinden beri yürürlükte olduğunu açıklayarak, "Bu yasa 19. yüzyılın aile yapısına göre düzenlenmiştir" dedi.

Küçük meclis (Kantonlar Meclisi) bugünkü aile ve sosyal ilişkilere göre, yeniden düzenlenmesi talep edilen yasa değişikliği önerisini kabul etti. 

Evlilik dışı beraberliklerde çiftlere daha çok hak...

Yenilenecek yasada ebeveynlerin mirastaki garanti payları kaldırılacak. Evlilik dışı beraberlik yaşayan partnerler ve aynı cinsiyetten olup da birlikteliklerini resmi makamlara tasdikletmiş olan çiftler, evli çiftlerin sahip oldukları haklara sahip olacaklar. 

CVP ise şöyle diyor: "Yasal eşe karşı metres mi?"

 Muhafazakar partilerin tepkileri şaşırtıcı değil !

CVP'nin Friebourg milletvekili Urs Schwaller, "Düşünce yasaklarına karşı olmama rağmen evli çiftlerle, evli olmayan çiftlerin aynı yasal haklara sahip olmalarından rahatsızlık duyuyorum" diyerek, öneriyi sert eleştirenlerden.

Schwaller: "Metresler, çocuklarımızı yetiştiren eşlerimizin önüne mi geçecekler?" şeklinde bir soru da yönelterek yeni yasa değişikliğine eleştiri getirdi.

Başka muhafazakarlar da yeni yasa değişikliği önerisinden rahatsızlık duydular. Evlilik dışı ilişki yürütülen partnerlere tanınacak miras haklarının, çocukların garanti miras paylarından kesilerek verilmesi düşüncesi, muhafazakarlar tarafından kabul göreceğe pek benzemiyor.
Bakanlar Kurulu da misyonun alınması yanlısı.

Yasal eşe karşı metres ! Kulağa hoş gelmiyor dimi ?

İHTİYARLIĞI YEN!

Zürih'li bir ailede doğan yeni içeceğin, yaşamımızı uzatacağı iddia ediliyor...

İsviçre piyasasındaki Rivella, Carpe Diem, çeşitli tatlar verilmiş mineralli sular ve daha onlarca sağlıklı içeceklere şimdi bir yenisi katıldı: Sir Mounth H (ihtiyarlığı yen!)

Tıpkı her gün içilen bir bardak şarap gibi sağlıklı ve mayhoş bir tadı olan içecek alkol içermiyor. Zürih'li bir aile tarafından keşfedilen içeceğe, sağlıklı ürünler satan bio dükkanları tarafından büyük ilgi gösteriliyor...

Yeni içecekte kırmızı şarap extraktı bulunuyor. Kırmızı şarabın içindeki kuru maddelere extrakt deniyor (kırmızı şarabın litresinde en az 18 gr. kuru madde, yani ekstrakt bulunur). 
Yeni içeceğin üreticileri bu extraktların bilimsel olarak meyve sinekleri üzerinde test edildiklerini belirttiler. Bu testlerde sineklerin yaşamlarının çok uzadığı tespit edildi. 
Bunun yanıtı henüz belli değil. Ama şarap üzerinde yapılan yeni araştırmalar, şarabın içinde, yüksek orandaki polyphenol maddesinin kalbe ve dolaşım sistemine pozitif etkileri olduğunu çoktan kanıtladı. Ayrıca kırmızı şarabın kanser rizikosunu da azalttığı sanılıyor. 
Bio dükkanlarının ardından, birbiri ardına restoranlar da Sir Mount H'yi içecek kartlarına kaydetmeye başladılar.

Ne dersiniz?

Sineklerin yaşamını uzatan extraktlar insan yaşamını da uzatabilecek mi ?