BIST 9.774
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.457,70
GÜNCEL

Memurların ölüm gideri ve cenaze yardımı hakları nelerdir?

Memurların cenaze giderleri yönetmeliği nedir? Devlet memurlarının tedavi yardımı ve cenaze giderleri nelerdir? Sosyal Güvenlik Uzmanı Şevket Tezel anlattı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Şevket Tezel, memurların ölüm gideri ve cenaze yardımı haklarını şu şekilde anlattı:



'Memurların ölümleri halinde, cenazenin başka yere nakli de dahil olmak üzere cenaze giderlerinin görev yaptıkları kurumlarınca karşılanması gerekmektedir. Cenaze gideri, cenazenin defnine ilişkin tüm giderleri kapsamakta, bunun dışında çelenk gibi masrafları karşılamamaktadır. Memurların ile bireylerinin ölümleri halinde ise ölümün nerede meydana geldiği önem taşır. Eğer yurt içerisinde ise kurumlar cenaze masraflarına karışmaz. Ancak yurt dışına göreve gönderilmiş memurların, yurt dışında vefat eden eş,çocuk, anne veya babalarının cenaze giderleri kurumları tarafından karşılanır.



Memurların ölümü halinde ise ölüm yardımı hakkı düzenlenmiştir. Memurun kendisinin ölümü halinde Başbakanlık Müsteşarı’nın gösterge ve ek göstergesi üzerinden memurun eşine, çocuğuna, annesi veya babasına ölüm yardımı yapılır.



Memurun aile bireylerinden birinin vefat etmesi durumunda  9500 çarpı memur maaş kat sayısı tutarında ölüm yardımı ödenir.



Emekli memurun ölümü halinde ise son aldığı emekli maaşı tutarında ölüm yardımı memurun ailesine ödenir.'

Sitene Ekle
Etiketler