BIST 8.769
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,73
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Baransu korumaları arabadan atmış

Mehmet Baransu, 17 Aralık'tan sonra değiştirilen korumaların kendisini fişlediğini öne sürdü. Baransu Der Spiegel'de çıkan olayın ayrıntılarını internethaber.com'a anlattı.

Abone ol

İNTERNET HABER (ÖZEL İÇERİK) - Almanya'nın yüksek tirajlı dergilerinden Der Spiegel Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun korumalarının suç üstü yakalandığı iddiasını ortaya attı.

İnternethaber.com'a konuşan Mehmet Baransu olayın perde arkasını ve hiç bilinmeyenleri anlattı.

Mehmet Baransu'nun korumaları 17 Aralık operasyonundan bir hafta sonra değiştirilmiş. Baransu'ya 2 koruma gönderilmiş.

BİLGİSİYARDA YAKALAYINCA...

Mehmet Baransu bu ani değişiklikten şüphe duyarak korumalara karşı temkinli davranmaya başlamış. Bir gün ofisine girdiğinde 'bilgisayarının' başında yakalayınca da korumaları kenara çekerek uyarmış. Baransu olayı şöyle anlattı;

"Bir daha benim bilgisayarıma dokunmayacaksınız dedim. Mehmet Bey bizi yanlış anladınız USB'deki bir bilgiye bakacaktık dediler. Hayır dedim, bu ofisteki hiç bir bilgisayara el sürmeyeceksiniz. Sizin ne amaçla yollandığınızı ne emir aldığınızı biliyorum".

FOTOĞRAFLARINI ÇEKMİŞLER

Mehmet Baransu'nun korumalardan şüphelenmesine sebep olan bir diğer olay ise Kahve Dünyası'nda çekilmiş fotoğraflarını internette görmesi olmuş. Baransu bu olayı da şöyle aktardı;

"Yeni 5 takım elbise almıştı. O elbiseyi de ilk kez pazartesi günü giymiştim. Bir baktım internette 2 yıl önce çekildiği iddia edilen fotoğraflarım var. Oysa üzerimdeki daha yeni aldığım takım elbiseydi. O fotoğrafları korumaların çektiğini düşündüm. Bu korumalarla ilgili şube müdürleri ile konuştum ve vali Mutlu'ya da mesaj attım."

ARABADAN ATTIM

Mehmet Baransu'nun korumalarla ilgili sabrını taşıran ise ofisteki gizli kameraladan birinin iptal edilmesi olmuş. Baransu bunu öğrendikten sonra yolda arabayı kenara çekip 2 korumayı da aracından atmış.