BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,11
HABER /  SEÇİM

Mehmet Akif Köse AK Parti aday adayı oldu

İşadamı Mehmet Akif Köse, 2015 genel seçimlerinde İstanbul 2.Bölge Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili aday adayı oldu

Abone ol

İş dünyasının saygın ve çalışkan isimlerinden Mehmet Akif Köse, 2015 genel seçimlerinde AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili aday adayı oldu.

MEHMET AKİF KÖSE KİMDİR?

Rize’nin Çayeli İlçesi’ne bağlı Aşıklar Köyü’nde 1980 yılında dünyaya gelen Mehmet Akif Köse, 14 kardeşiyle birlikte büyüdüğü köyünün ilköğretim okulunu başarıyla tamamladı. Eğitim ve öğretimine Çayeli Lisesi’nde devam eden Köse, başarılı öğrencilik hayatını üniversiteye taşımayı çok istiyordu.

Üniversite öğrencisi olmayı çok istediği İstanbul’da iş hayatına atılmaya karar veren Mehmet Akif Köse, bilgi ve yeteneklerini gıda sektöründe kullanmaya karar verdi. Bu sektörde söz sahibi olmayı ve büyük hedeflerle başarıya ulaşmayı kendisine görev edinen Köse, özellikle Türk Mutfağının vazgeçilmezlerinden ‘Karadeniz Yemekleri’ ile iş hayatına girdi. Cerrahpaşa Semti’nde 2001 yılında sadece 4 masası olan bir ‘Karadeniz Yemekleri’ lokantası açan başarılı işadamı, kısa zamanda mesleğinde zirveye tırmanmaya başladı. Küçük bir lokanta ile başladığı iş hayatında bugün ‘Fasuli Lokantalar Zinciri’nin Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Aynı zamanda da Köseoğlu Yapı İnşaat Şirketler Grubu’nu kurarak iş dünyasında zirveye doğru emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Genç yaşına rağmen kısa zamanda iş dünyasının başarılı, saygın, dinamik, sempatik ve çalışkan bir ismi haline gelen Köse, bir yandan iş hayatında hızla yükselirken bir yandan da ara verdiği yüksek öğrenimini tamamladı. ‘Halkla ilişkiler ve Reklamcılık’ bölümü mezunu olan Mehmet Akif Köse, ‘İşletme Fakültesi’ni de başarıyla bitirdi.

Meslek hayatındaki başarısını eğitim hayatında da sürdürmeye kararlı olan Mehmet Akif Köse, halen Yeni Yüzyıl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans yapıyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi 3’üncü sınıf ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümleri öğrencisi olan Köse, azmi, çalışkanlığı, başarıları ve yetenekleriyle takdir topluyor.

ÇOK SAYIDA SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNDE İMZASI VAR

Evli ve 2 çocuk babası olan Mehmet Akif Köse; çok sayıda dernek ve mesleki kuruluşta etkin görevler aldı ve almaya da devam ediyor. 2005 yılında İstanbul Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Mehmet Akif Köse; İstanbul Ticaret Odası’nda da gıda komite üyeliğine getirildi. MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Gıda Komitesi, TÜRES (İstanbul Tüm Restorantlar ve Tedarikçileri Derneği) Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini üstlendi.
Sorumluluk bilinciyle kurucu yönetim kurulu üyesi olduğu Kalafat Hoca Vakfı, Çayeli Vakfı, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı, Çayeli Aşıklar Köyü Derneği ve İstanbul Lokantacılar Odası’nda yönetim kurulu üyeliği görevlerini halen yürütüyor. Birçok sosyal sorumluluk projesinde imzası olan Köse, çocukların daha iyi eğitim alabilmesi, gençlerin milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda yetişmesi için her türlü yardım faaliyetinin içinde de yer almaya devam ediyor.