BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.439,55
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Medyumların bile söylediğine inanıyorsunuz da...

Hz. Muhammed'in Türklerle ilgili "hadisleri var mıdır? Bu hadisle sahih midir?" konusuna Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'den bir kitapla yanıt geldi.

Abone ol

Yıllardır tartışılan konular arasında yer alan Hz. Muhammed’in Türklerle ilgili “Hadisleri var mıdır? Var ise bu hadisler sahih midir?” konusudur.

“Medyumların bile söylediğine inanıyorsunuz da… Öte yandan Efendimizin; dünyanın en görkemli devletini kuran Türkler hakkında söylediklerini yalanlamak için yarışıyorsunuz !” diyor Şimşirgil.

Efendimizin her söylediği haktır ve Türkler hakkında da birçok hadisi vardır diyen Şimşirgil’den bir kitapla yanıt geldi. Şimşirgil yaptığı araştırmalar neticesinde çıkartmış olduğu OTAĞ “Büyük Doğuş” adlı kitabı ile bu söylemlere son noktayı koydu.

"BU KİTABIMIZLA SON NOKTAYI KOYUYORUZ"

Türklerin İslam dinine girmeleri şüphesiz dünya tarihinin en mühim hadiselerinden birisi olduğunu belirten Şimşirgil; “Bu tartışmalara Efendimizin Türkler hakkındaki hadisleri sahih midir değil midir konusunu yaptığımız araştırmalar neticesinde ortaya çıkan bu kitabımızla konuya son noktayı koyuyoruz.

Efendimizin; dünyanın en görkemli devletini kuran ve İslam sancağını yüzyıllarca şan ve şerefle dalgalandıran Türklere söyleyecek sözü olmayacak mıydı? Neden bazıları Türkler hakkında Efendimizin bir şey söylemediğini ya da söylememesi gerektiğini ısrarla istediğini anlayamıyorum!”

"TÜRKLER İSLAM DİNİNİ NASIL KABUL ETTİ"

Şimşirgil sözlerinin devamında ise şunları ifade ediyor; "Tarihin en kadim uluslarından biri olan Türkler kurdukları imparatorluklar ile İslam öncesinde de siyasi bakımdan dünya tarihine tesir etmekteler.

Ancak İslam’a girişleri ile birlikte sadece siyasi değil din, kültür ve medeniyet alanlarında da etkinliklerini arttırdılar. Dünyanın en görkemli devlet ve medeniyetlerini kurdular. Buna rağmen günümüzde en fazla zihinleri meşgul eden soru Türklerin İslam dairesine nasıl dâhil olduklarıdır.

İlk Müslüman Türk devletinin 920’lerde ortaya çıktığı bilindiğine göre Türklerin Müslüman Araplarla karşılaşması iki asrı aşmıştır. Bu iki asırda neler yaşandı? Türklerin İslam dinini kabullerinde neler etkili oldu? Birçok tarihi olaya işaret eden Efendimiz onlar için neler söyledi?

İşte İslam’ın doğuşundan muazzam büyümesine, Türklerin İslam’ı kabullerine ve ilk Müslüman Türk Devleti İdil Bulgarlığına, Rusların tam İslam dairesine girecekken neden geri durduklarına kadar merak edilen nice hususları OTAĞ 1 kitabında bulacaksınız. Ve daha derin araştırmalar ile bu konuların devamı da gelecektir” dedi.

HZ. PEYGAMBER'İN TÜRKLERLE İLGİLİ HADİSİ

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Kahverengi Kitap’tan çıkartmış olduğu kitabında Efendimizin hadislerini araştırarak; “Habeşliler sizle uğraşmadıkça siz de onlarla uğraşmayınız. Hele Türkler size dokunmadığı sürece siz de Türklere (sakın) dokunmayınız!” hadisinin sahih olduğunu ve Türklere dair daha birçok hadisin ise kaynaklarda mevcut olduğunu iddia ediyor.

Şimşirgil imzalı OTAĞ “Büyük Doğuş” adlı kitap Kahverengi Kitap’tan çıktı ve raflardaki yerini aldı.