BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.442,77
HABER /  MAGAZİN

Meclis'te Ajda Pekkan bombası!

Ajda Pekkan'ı meclis koridorlarında görenler şaşırtı. Ünlü sanatçı ciddi kıyafetleri ile Meclis'te bakın ne arıyordu?

Abone ol

Ünlü star Ajda Pekkan Ankara'da TBMM'de renkli görüntüler verdi. Siyaset muhabirleri Pekkan'ı Meclis lokantasında görünce hayli şaşırdı. Ünlü star, TBMM'ye Meclis lokantasının yemekleri için gelmişti.

Siyaset için yeşil ışık yakan süper star, akil insan olmayı istememesinin sebeplerini ve sürece ilişkin görüşlerini de ilk kez net bir şekilde paylaştı.


TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in davetlisi olarak Meclis’e gelen Pekkan, uçağı rötar yapınca Cemil Çiçek ile görüşemedi. Pekkan, TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu ile birlikte Meclis lokantasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Meclis’teki bu kampanyanın kendisine hoş geldiğini belirten Pekkan, “Bizim sinerjimizle özel sektöre de bunu yaygınlaştıracağımızı düşünüyorum. Ben işin başında olacağım” dedi. Pekkan, Meclis lokantasında masalara konulan tabaklara kürdan ve peçete bırakılmamasına ilişkin yazıyı okudu. 

ajda-pekkan-meclis.jpgAKİL İNSAN OLMAYI NİYE İSTEMİYOR?

Pekkan, gazetecilerin siyasete ilişkin sorularını da yanıtladı. "Siyasileri izliyor musunuz?" şeklindeki soruya “Tabi, bir Türk olarak ve Türkiye’de oturduğum için izliyorum” cevabını veren Pekkan, akil insanlar ile ilgili bir soru üzerine ise, “Ben insanların akil olma istemini çok normal karşılıyorum. Belki de Türkiye’nin böyle bir gruba, böyle kişilere gereksinimi var diye düşünüyorum, daha çok objektif olmaları açısından. Ben kendim daha uzak kalmayı tercih ediyorum. Bu kadar medyatik olmak, medyatik bir sanatçı olarak bunun zaman zaman yanlış tanımlanacağını düşünerek şimdiden hayata küsmek istemiyorum. Çünkü ben ülkemi çok seviyorum. Ülkemin içindeki olan bitenle her şeyle yaşıyorum ve bütün pozitif ve negatif oluşan her şeyden etkileniyorum. Tabi ki hep pozitif şeyler olmasını istiyoruz. Umarım her şey çok daha güzel olacak. Hep öyle oluyor ya, Polyanacılık oynuyoruz. İnanıyorum ki öyle olacak” dedi.

SÜREÇLE İLGİLİ NELER DEDİ?

''Sürecin olumlu bir şekilde sonlanması noktasında neler söylemek istersiniz'' sözleri üzerine Pekkan, şunları söyledi:

''Faraziyelerle hiçbir şey yapamıyoruz. Ancak çok umut varız, ümitliyiz, umutluyuz. Ben bu anlamda yanlış sözler söylemek istemiyorum. Bu cesaretsizlikten, öz güvensizlikten değil. Bu çok politik, stratejik bir olay. Siz Ankara olarak bu işin ortasındasınız. O yüzden bunu çok iyi biliyorsunuz. İki ucu keskin kılıç aslında yani. O yüzden sorumlu bir birey olarak çok fazla tahmin yapamıyorum ama sanki iyi olacakmış gibi.''

KAVGALAR İÇİN DE DEDİ Kİ...

Bir kadın olarak Meclis'teki kavgaları nasıl değerlendirdiği sorusuna Pekkan, ''Güzel, şık görmüyorum. Ama olabilir. Belki orada, içinde olsam nedenini bileceğim. Birdenbire parlıyor herkes. Halbuki biraz kendilerine hakim olsalar daha güzel olur'' cevabını verdi.

SİYASETE GİRER Mİ?

''Siyaset düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine Pekkan, ''Olabilir, bilmiyorum. Ben adrenalin çok seviyorum. Heyecan verici her şeyi çok seviyorum. Tercihleri insanlar kendileri yaparak yola çıkıyorlar. Sonra o tercihler zaman zaman kulvar değiştiriyor. O yüzden de başıma neler gelecek hiçbir tanesini bilmiyorum. O yüzden de başıma ne gelecekse kabul'' diye konuştu.