BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.439,07
HABER /  POLİTİKA

Maşaların da huzuru bozulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, RTE Üniversitesi yeni akademik yıl açılış törenine katıldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adını taşıyan Rize'deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 2014-2015 akademik yılı açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın gündeminde Kobani olayları ve paralel yapı iddiaları vardı. Erdoğan, konuşmasında şiddet gösterenlere misliyle karşılık verileceğini ifade etti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Ne acıdır ki şu anda 'Ortadoğu bataklıktır' diyenler, Ortadoğu'yu bir bataklığa çevirmek isteyen Şam rejime karşı sonsuz muhabbet besliyorlar. Muhabbetiniz bol olsun.

Bize IŞİD'e detsek veriyorlar diye ithamda bulunuyorlar. Ülkeyi yaralamak istiyorlar. Asıl amaç Türtkiye'ye boyun eğdirme istikamet belirlemedir. Türkiye çok hızlı büyüyor, bunu durduralım istiyorlar. Maalesef ülke içindeki piyonlar kullanılıyor. Kandrılmış gençleri, çocukları kullanıyorlar.

Pensilvanya gibi ihanet şebekelerini kullanıyorlar. Bazı medya kuruluşlarını bu kirli amaç uğruna harekete geçiriyorlar.

BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL 

Burası muz cumhuriyeti değil. Dışarıdan talimat alacaksın, gelip burada huzuru bozmaya kalkışacaksın. Bizim huzurumuz bozulmaz ama bunu yapanların da onların maşalarının huzuru da çok kötü bozulacak. Türkiye, artık eski ülke değil, sokak gösterileriyle istikametini değiştirecek bir ülke değil.

Kobani bahanesiyle kamu özel mülküne saldıran kim olursa misliyla karşılığını alır. Daha da alacaktır. Bunu da bilmenizi istiyorum.

MAŞALARIN DA HUZURU BOZULACAK!

Türkiye'yi teröre destek veren ülke gibi göstermek Türkiye düşmanlarının görevidir. Türkiye artık eskisi gibi değil Türkiye üzerinde operasyon yapılacak ülke değil. Bunları yapanların da, maşaların da huzuru bozulacak. 

Biz bu havalimanalrını, yolları, hastaneleri yaparken yanlış mı yaptık? Bizim tek derdimiz vardı. Güneydoğu'da da vatandaşımız var diye hizmet götürdük.

Biz 2013 sonu ile itibariyle Hakkari'de havalimanını bitiremedik. Devamlı iş makineleri yakılıyor. Bizde ayrımcılık yok. Bunların yapılanları anlamak istemiyor.

İki tane lüks hastane yaptık. Biri Hakkari merkez, diğeri Yüksekova... Bizzat açılışını yaptık. Yüksekova'da halkı tehdit ettiler. Açılışa gelemediler."