BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Manisa'da facia: 15 ölü

Manisa'da korkunç trafik kazası. Tarım işçilerini taşıyan kamyonet ile TIR çarpıştı. Olayda 15 kişi hayatını kaybetti. Ölen 13 kadının tamamı aynı köyden.

Abone ol

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde tarım işçilerini taşıyan açık kasa kamyonete tırın çarpması sonucu 15 kişi hayatını kaybetti.

Ölenlerin sahur vakti günlük 50 liraya asma yaprağı toplamaya giden kadın işçiler olduğu belirlendi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Gölmarmara'da yaşanan trafik kazasında aynı köyden 13'ü kadın 15 kişinin hayatını kaybettiğini, kazanın süt kamyonu şoförünün uyumuş olması sonucu yaşanmış olabileceğinin tahmin edildiğini söyledi.

Kaza bugün saat 05.30'da Gölmarmara'ya bağlı Hacıveliler Köyü yakınlarında meydana geldi. Bir süt tankeri ile bağa asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerini taşıdığı belirtilen kamyonet çarpıştı.

BELEDİYE BAŞKANI KAZAYI GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, Manisa'da 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği kazayı gözyaşları içinde anlattı.

TANKERİN ŞERİT İHLALİ YAPTIĞI İDDİA EDİLDİ

manisa-trafik-kazasi.jpgTankerin şerit ihlali yapması nedeniyle meydana geldiği ileri sürülen kazada, büyük bölümü kadın olan kamyonetin kasasında bulunan tarım işçisi 15 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. Tanker şoförünün ise kazadan sağ kurtulduğu öğrenildi. Kazanın haber alınmasının ardından olay yerine ambulans ve cenaze araçları sevkedildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

TEDBİRSİZLİK VE SORUMSUZLUK

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde 15 kişinin hayatını kaybettiği kazanın, tedbirsizlik ve sorumsuzluğun yansıması olduğunu savundu.

Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, Manisa'nın Gölmarmara ilçesine bağlı Hacıveliler Köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 15 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de yaralandığını hatırlattı.

Kazanın ülkedeki bir dizi tedbirsizliğin ve sorumsuzluğun yansıması olduğunu belirten Atalay, "Bağa, asma yaprağı toplamaya giden çoğu kadın, geçici ve mevsimlik işçiler, aile bütçesine bir katkıda bulunabilmek için, sosyal güvenceden yoksun şekilde çalışmak zorunda kalmışlardır. Bunun karşılığında elde edilen ücret geliri, günlük zorunlu ihtiyaçları bile karşılamaktan uzaktır" ifadesini kullandı.

Atalay, benzeri kazaların son bulması ve çalışanların yaşama şartlarının gelişmiş ülkelerdeki gibi insana yakışır seviyede olması temennisinde bulunan Atalay, kazada hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

CHP BÖLGEYE HEYET YOLLADI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, tarım işçisi taşıyan kamyonet ile süt tankerinin çarpıştığı kazada 15 kişinin yaşamını yitirdiği Manisa'ya gitti.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Kazada,  45 SA 3779 plakalı kamyonetin sürücüsü Seydi Aydın ile kamyonette bulunan eşi Ayşe Aydın ve annesi Kezban Uysal ile gelini 3 aylık hamile Nesrin Aydın, sürücünün kız kardeşleri Zeynep Uysal ile Ummuhan Uysal, Fadime Orhan, Nurdane Kaya ve oğlu Murat Kaya, Ümmü Demirkol, Zeynep Zengin, Azize Kars, Ayşe Yaşar, Zekiye Çetin ve Yıldız Öztürk hayatını kaybetti.

MANİSA VALİSİ BEKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

mani̇sa.20150706100702.jpgVali Bektaş, yaptığı açıklamada 05.30-06.00 saatleri arasında Hacıveliler Mahallesi yakınlarında asma yaprağı toplamak için yola çıkan tarım işçilerini taşıyan açık kasa kamyonetle bir süt kamyonunun çarpıştığını belirterek, şu bilgileri verdi:

TANKER SÜRÜCÜSÜ UYUMUŞ

"Kazada aynı köyden 13'ü kadın 15 kaybımız var. 2 kişi de yaralandı. Kazanın olduğu yerde yol geniş, düz, görüş açık gözüküyor. Harici bir sıkıntı gözükmüyor. Süt kamyonu şoförünün uyumuş olabileceği ifade ediliyor ama araştırmalar devam ediyor. Gerçekten çok acı bir olay. Trafik canımızı yakmaya devam ediyor. Uykunun bastırdığı bir saatte uykusunu almamış bir şekilde trafiğe devam etmek nasıl izah edilir, anlam veremiyoruz. Bir köyümüzden 15 cenaze kalkacak, bu acının izahı mümkün değil. Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin"

mani̇sa-.jpg

YOLUN GENİŞLETİLMESİ PROJESİ

 Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz ise ise süt kamyonu şoförüyle kamyonetten yaralı olarak kurtulan bir kişinin hastaneye kaldırıldığını, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını öğrendiklerini ifade etti.

Kazanın yaşandığı yolda sıklıkla trafik kazalarının gerçekleştiğini, yolun genişletilmesi projesinin ise yıllardır devam ettiğini söyleyen Öz, yolun tekrar ihaleye çıktığını ancak geç kalındığını anlattı.

manisa-trafik-kazasi.20150706100714.jpg

GÜNLÜĞÜ 50 LİRAYA YAPRAK TOPLAMAYA GİDEN İNSANLAR

Öz, "Yoldaki trafik yoğunluğu günde ortalama 10 bin araç seviyesinde. Yıllardır söylüyoruz, bu yolun bir an önce bitirilmesi gerekiyordu.  Bu kazada 16 kişinin bulunduğu kamyonetten geriye 1 kişi kalmış. Kazanın olduğu yerde ailelerin feryatlarını duydum. Dayanmak çok güç. Sahur vakti çıkıp günlüğü 40-50 liraya yaprak toplamaya giden insanlar bunlar. Allah geride kalanlara sabır versin" diye konuştu.

Öte yandan kazada yaralanan 09 DZ 344 plakalı süt kamyonu sürücüsü E.İ'nin hastaneye kaldırıldığı, tarım işçilerini taşıyan 45 SA 3779 plakalı kamyonetin sürücüsünün ise F.A olduğu ve ölenler arasında olduğunun tahmin edildiği ifade edildi.

kaza.20150706092805.jpg