BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.437,92
HABER /  GÜNCEL

Lüks villa sahiplerini korkutan yangın

Serik'te çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı.

Abone ol

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Gebiz beldesi Yumaklar köyü yakınında orman yangını çıktı. Nedeni henüz belirlenemeyen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Yangına 7 helikopter, 3 amfibik uçak, 25 arazöz, su tankerleri ve yer ekipleriyle müdahale edildi. İlerleyen saatlerde havanın kararmasıyla havadan müdahaleye ara verildi. Şu saatlerde yangına yalnızca karadan müdahale ediliyor. Arazinin sarp yapısı müdahaleyi güçleştirirken, akşam saatlerinde rüzgarın hız kesmesi ile yangının yayılmasının önüne geçildiği bildirildi.

Yetkililer, herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangında, şu ana kadar kullanılmayan bir evin yandığını belirtti. İlk belirlemelere göre 100 hektarlık bir alan yangından zarar gördü.

Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, yaptığı açıklamada, yerleşim yerleriyle ilgili bir riskin bulunmadığını kaydetti.

LÜKS VİLLA SAHİPLERİNİ KORKUTTU

Bir yangın haberi de Bodrum'dan geldi. Yokuşbaşı Mahallesi Ballıkaya Sokak'ta lüks villaların bulunduğu bölgedeki çalılık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına ilk olarak villa sahipleri ile bölgedeki vatandaşlar bahçe hortumlarıyla müdahale etti.

Daha sonra bölgeye gelen Bodrum, Konacık, Ortakent-Yahşi belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri, alevlerin lüks villalara sıçramaması için yoğun mücadele verdi. Yangın, yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Öte yandan yangın nedeniyle mahalle sakinleri kısa süreli panik yaşadı. Polis ekipleri yangının çıkış nedeni hakkında bölgede araştırma yaptı.