BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Lise boş kontenjan listesi e okul görüntüleme 3. nakil başvurusu

LGS 2. nakil sonuçları açıklandı, binlerce lise öğrencisi 2. LGS nakil sonucunda yeni okula yerleşti. Şimdi gözler 3. nakil başvuru sonuçlarında. 3. nakil LGS tercihleri bugün yani 27 Ağustos pazartesi günü başladı. e okul üzerinden yapılan LGS 3. nakil tercihleri için lise boş kontenjan listesi MEB tarafından yayınlanacak.

Abone ol

3. nakil işlemleri bugün MEB tarafından e-okul öğrenci girişi sistemi üzerinden erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) boş kontenjanlar dahilinde kabul ettiği üçüncü nakil tercih işlemleri 27 Ağustos Pazartesi yani bugün e -okul üzerinden başladı. Bu aşamada da herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, e-Okul üzerinden dördüncü ve son nakil tercihi için işlemlerine başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan LGS nakil kılavuzuna göre, nakil işlemleri 4 aşamada yapılacak. Birinci ve ikinci nakil başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler üçüncü nakil tarihlerine çevrildi. Yerleştirmeye esas nakil tercih işlemleri, Bakanlığın "http://www.meb.gov.tr" veya "https://e-okul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılıyor.

Herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler, üçüncü ve dördüncü nakil dönemlerinde bir okula yerleştirilecek. Yerleştirmeye esas nakil dönemlerinin üçüncüsü 27-31 Ağustos'ta, dördüncüsü 3-6 Eylül'de yapılacak. Sonuçlar, 3 Eylül ve 8 Eylül'de ilan edilecek.

LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ: 27-31 Ağustos 2018 / Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih başvurularının alınması
3 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 3. Nakil sonuçlarının açıklanması
3-6 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 4. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
8 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 4. Nakil sonuçlarının açıklanması

BOŞ KONTENJAN SORGULAMA NASIL YAPILIR: Lise tercihlerini yapan ancak herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, ikinci sonuçların ardından yeniden tercihlere odaklanacak. Nakil yerleştirmelerine E Okul üzerinden açıklanan veriler aracılığıyla erişebilecek olan öğrenciler, boş kontenjan bilgilerinden yararlanacak. Boş kontenjan bilgileri MEB tarafından açıklandığında linkten sorgulanabilecek.