BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Libya'da 'kilit vahalar ele geçirildi'

Ulusal Geçiş Konseyi, ülkenin güneyinde bir dizi vahada kontrolü ele geçirerek Kaddafi yandaşlarının kaçış güzergahlarının önünü kesmiş olduklarını söylüyor.

Abone ol

Libya'da Kaddafi hükümetini deviren Ulusal Geçiş Konseyi, ülkenin güneyinde stratejik öneme sahip bir dizi vahanın kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladı.

Fakat konsey, Albay Kaddafi yandaşlarının kalesi konumundaki iki kente yönelik operasyonların ise geçici bri süre askıya alındığını söylüyor.

Beni Velid ve Kaddafi'nin doğum yeri Sirte kentleri halen güçlü bir direniş gösteriyor.

Ulusal Geçiş Konseyi, güneydeki vahaların ele geçirilmesi ardından her iki kentten de kaçış güzergahlarının önünü kesmiş olduklarını söylüyor.

Nato, geçici lider kadrosuna verdiği hava desteğinin süresini 90 gün daha uzatma kararı aldı.

Kaddafi muhalifleri, Libya'nın başkent Trablus dahil büyük kısmında kontrolü sağlamış bulunuyor.

Son olarak direnişçi kentlerden Jufra ve ve Sabha'da da Kaddafi yandaşlarının yenilgiye uğratıldığı açıklandı. Fakat bu açıklama henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmış değil.

Öte yandan Financial Times gazetesi Ulusal Geçiş Konseyi'nin mali sıkıntılarına sürpriz bir destek geldiğini bildiriyor.

Gazete, Libya Merkez Bankası'nın kasalarında Kaddafi yönetimince harcanmadan bırakılmış 23 milyar dolar bulunduğunu yazıyor.