BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kürtler kendi para birimlerini basacak!

Irak Kürdistan Bölgesi’nin bütçe geliri ve ödeneklerinin para birimi itibari ile değiştiği ve bu yüzden Kürdistan Bölgesi’nin önünde üç seçenek olduğu bildirildi...

Abone ol

Irak Merkezi Hükümeti ile yaşanan bütçe krizi ve Kürdistan petrolünün satımı ile elde edilen gelirin bütçeye aktarılması, Kürdistan Bölgesi’nde para birimine dair tartışmaları da beraberinde getirdi.

Merkezi Federal Kürdistan Bölgesinde bulunan Basnews’te yer alan haberde, Kürdistan Parlamentosu’ndan Parlamenter Eli Hemesalih’in görüşlerine yer verildi. Eli Hemesalih, Kürdistan Bölgesi’nin bütçe geliri ve ödeneklerinin para birimi itibari ile değiştiğini bu yüzden Kürdistan Bölgesi’nin önünde üç seçeneğin bulunduğunu belirtti. Seçeneklerden birinin Kürdistan’da kullanılacak para biriminin dolar olması şeklinde yorumlayan Hemesalih, diğer seçeneğin de yeni bir para biriminin basılması olduğunu söyledi. 

KÜRDİSTAN BÖLGESİ KENDİ PARA BİRİMİNİ BASABİLİR!

Alternatiflerinden birinin Kürdistan Merkezi Bankası’nın kasasına Dolar olarak aktarılan bütçe gelirini Dinar’a çevirip Kürdistan Hükümeti’ne vermesi olduğunu ifade eden Hemesalih kalıcı seçeneklerinin, “Kürdistan Bölgesi’nin kendi para birimini basması ve piyasaya sürmesi olabilir” dedi.