BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.439,35
HABER /  SEÇİM

Kürtler HDP'ye oy verdiği için pişman oldu!

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çözüm süreci hakkında iddialı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kürt meselesinin çözümünde çok cesur adımlar atıldığını belirterek “Bu sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesini istemiyorlar” dedi

Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve Ak Parti 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı Dr. M. Mehdi Eker,   çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akşam'ın haberine göre, özellikle çözüm sürecinde çok önemli aşamaya geldiklerini söyleyen Eker, PKK’nın bundan son derece rahatsız olduğu için süreci bombalarla, silahlarla bozduğunu söyledi. İşte Eker’in o açıklamaları:

ÇÖZÜM HDP'YLE OLMAYACAK

Günlerdir dernekleri ziyaret ediyorum. Bu dernekler genelde Güneydoğu il ve ilçelerin dernekleri. Burada çok sayıda vatandaş Güneydoğu’da yaşanan olaylardan şikayetçi. Barışın, çözümün HDP’yle olmayacağını söylediler. Çoğu pişmanlık duyuyor.

BARIŞI AK PARTİ SAĞLAYACAK

7 Haziran’da HDP’ye oy verdik ama barışı Ak Parti’nin sağlayacağını gördük. O yüzden bu seçimlerde oylarını Ak Parti’ye vereceklerini söylüyorlar. Türkiye’nin her bölgesinde bu durum hakimdir. Ak Parti’nin iktidara geldiği süre içerisinde yaptığı demokratik açılımlar bunun göstergesidir. Ak Parti döneminde, Kürtçe kurslar açıldı, TRT Kürtler için kanal açtı.

ERDOĞAN RİSK ALDI

Recep Tayyip Erdoğan çözüm süreciyle bir risk aldı. Onun gibi cesur bir adam olmazsa Türkiye’de hiçbir zaman böyle cesur bir adım atılamazdı. Bunun akabinde Gezi Olayları çıktı. Diyarbakır’da 100 bin kişiye Kürtçe hitap ettim. O konuşmadan bir ay sonra 17 Aralık olayları çıktı. Tüm bunlar tesadüf mü?