BIST 9.884
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.445,71
MEDYA

Kudüs'ün tapusu Türkiye'nin elinde! İşte o tapu...

Osmanlı Devleti 400 yıl boyunca Kudüs'ü korudu ve buradaki tüm mülklerini tek tek kayda aldı. Tapu kayıtları ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arşivler dairesinde saklanıyor. İşte 'Kudüs kimin toprağı?' sorusunun yanıtını gösteren tapu kayıtları.

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararı sonrası, öteden beri Kudüs üzerinde hak iddia eden İsrail artık başkentini de oraya taşımaya hazırlanıyor. Peki aslında Kudüs kimin? Bu sorunun yanıtı da Türkiye'nin arşivlerinde saklı.

400 yıl boyunca Kudüs'ü koruyan Osmanlı Devleti buradaki tüm mülklerini tek tek kayda aldı. O tapu kayıtları da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arşivler dairesinde saklanıyor. İşte "Kudüs kimin toprağı?" sorusunun en net yanıtını gösteren tapu kayıtları.

(Ulusal yayın yapan internethaber.com sanal ortamda haberciliğe başlayan ilk haber sitelerinden biridir. Türkiye'nin tanığı pek çok isim yazar kadrosunda yer almakta. Okur yorumlarının yanı sıra açık görüş köşesinden mesleki yazılara ve blog yazarlarına yer vermektedir. Açık görüşte 20'ye yakın uzman yazar olarak yer almaktadır. 60 kişilik bir haber kadrosuna sahip olan internethaber.com, 2000 yılında İnternethaber Yayın Grubu adı altında faaliyete başladı. İstanbul Beşiktaş'ta ofisi bulunan İnternethaber Yayın Grubu bünyesinde tematik özellikli 12 site yer almaktadır. 24 saat kesintisiz haber yayını yapan internethaber sitesinde güncel haberler ile birlikte, politika, sağlık, magazin, spor, memur ve eğitim ile son dakika haberleri yer alıyor.)

Sitene Ekle