BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kobani'de son durum çatışma şiddetlendi

Kobani'de son durum, yine çatışmaların şiddetlendiğini gösteriyor. İşte Kobani'de son durum ve son dakika haberleri;

Abone ol

Kobani'de son durum... Kobani'de havanın kararmasıyla birlikte çatışmalar bir kez daha şiddetlendi. Aydınlatma fişeklerinin de kullanıldığı çatışmaların, Kobani'nin güneyinde yoğunlaştığı belirtildi. İşte Kobani'deki son gelişmeler;

Kobani'de çatışmalar giderek şiddetleniyor. IŞİD'in kuşatmasındaki Kobani'de havanın kararmasıyla birlikte çatışmalar yoğunlaştı. Çatışmalarda yer yer aydınlatma fişekleri de kullanılıyor. 

kobani-de-son-durum.jpg 

SABAH SAATLERİNDE YENİDEN YOĞUNLAŞTI

IŞİD bir süredir Kobani’nin Mürşitpınar sınır kapısına yakın bölgesini ele geçirmek için düzenlediği saldırıları bu sabah daha da yoğunlaştırdı.

kobani-son-dakika.20141027202430.jpg

IŞİD ATEŞ YAKIYOR

IŞİD üyeleri Kobani'ye hava saldırısı düzenleyen koalisyon uçaklarının görüşünü engellemek için birçok noktada yangın çıkardı. Akşam saatlerinde gerçekleşen büyük bir patlamanın ardından çatışmalar şiddetlendi.

kobani-son-dakika-son-durum.jpg

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Havanın kararmasıyla birlikte Kobani'de şiddetli çatışmalar yaşanıyor. IŞİD, Kobani'nin batısını ve güneyini hedef alan yoğun bir havan saldırısı başlattı. YPG güçleri kentin batı tarafındaki savunmasını güçlendiriyor. 
 
IŞİD, koalisyon uçaklarının görüşünü engellemek için kentin birçok noktasında ateşler yakıyor. 
 
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamaya göre IŞİD ile PYD'nin mücadele etmeyi sürdürdüğü Kobani'de, 16 Eylül'den bu yana çatışmalarda ölenlerin sayısı 800'ü geçti. Ölenlerin 481'i IŞİD'e, 313'ü Kürt güçlerine mensup. Bu sayılara, koalisyon güçlerinin gerçekleştirdiği hava saldırılarında ölen IŞİD üyelerinin sayısı dahil değil. ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalarda "koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında birkaç yüz IŞİD mensubunun öldüğünü düşünüyoruz" denilmişti.
 
Suriye krizinin başından bu yana ülkedeki insani durumu ve ölü sayılarını takip eden örgütün açıklamalarına göre, savaşçıların yanı sıra 21 sivil hayatını kaybetti.