BIST 9.916
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.423,02
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Delidir ne yapsa yeridir!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi’ne gösterdiği tepki için "Anadolu’da ‘delidir ne yapsa yeridir’ derler, o noktadayız" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği karara saygı duymadığını söylemesini, “Anadolu’da ‘delidir ne yapsa yeridir’ derler, o noktadayız” diyerek eleştirdi.

Hafta sonunu İzmir’de geçiren Kılıçdaroğlu, Egeli Genç İşadamları Derneği’nin düzenlediği ’72’inci Ege Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Erdoğan’ın AYM’ye bitmek bilmeyen öfkesini, “Karar veren yargıcı neredeyse vatan haini ilan edeceksin. Bütün dünya gülüyor. Anadolu’da ‘delidir ne yapsa yeridir’ derler, o noktadayız” diye yorumladı.

"SEN BAŞKA İŞLERLE UĞRAŞ! TELEFON ET SIFIRLAT"

Türkiye’de anayasa değişikliği ve başkanlık tartışmalarının sığ bir düzlemde yapıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Darbe hukukunu, yasaklamaları getiren yasaları değiştiremezseniz bu anayasadan bir şey çıkmaz” dedi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kişinin arzusuna göre bir ülkenin rejimi değişir mi? ‘Ben Anayasa Mahkemesi kararına saygı duymuyorum’ dedi. Şimdi ne diyor? ‘Anayasayı koruyorum’ diyor. Allah korusun sen anayasayı koruma. Sen başka işlerle uğraş. Sen telefon et, sıfırlat. Bu senin işin değil.”