BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.445,42
HABER /  SAĞLIK

KETEM'in ikinci merkezi açıldı!

İlki 2003 yılında Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi bünyesinde açılan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nin (KETEM) ikincisini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde Üniversite Bulvarı’nda

Abone ol

Merkezin açılışını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tanrıverdi, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Tören öncesi Gaziantep’in sağlık alanında geldiği noktayı anlatan Maliye Bakanı Şimşek, Sağlık Bakanlığı’nın, yani merkezi hükümetin yapması gereken KETEM’i Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını söyledi. Bu açıdan Gaziantep’in çok şanslı olduğunu ve Fatma Şahin gibi bir başkanlarının bulunduğunu vurgulayan Şimşek, “Gaziantep sağlık alanında çok iyi konumda. Birkaç yıl içinde sadece Güneydoğu’nun değil Ortadoğu’nun sağlık merkezi konumunda yapmak istiyoruz” dedi.

Gaziantep’e bin 875 yataklı şehir hastanesi yapmak için çalışmalarının başladığını, hatta yer tespitinin ve ihalesinin yapıldığını aktaran Mehmet Şimşek, “Bu hastane Türkiye’nin en büyük hastanelerinden birisi olacak. Perilikaya bölgesine de 300 yataklı bir hastane yapmacağız. Bunun yanı sıra mevcut 25 Aralık Devlet Hastanesi’nin kapasitesini de 300 yatak arttırmak için Sağlık Bakanlığı ile görüştük ve taleplerimizi olumlu karşıladılar” diye konuştu.

GAZİANTEP ORTADOĞU’NUN SAĞLIK MERKEZİ OLACAK

Kadınların böylesi bir merkeze sahip olmasının çok önemli olduğunu aktaran Şimşek, 5’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde 5,5 milyon metre kare alanı hazineden TOKİ’ye devrettiklerini ve buraya uydu kent yapılacağını kaydetti.

Gaziantep’in Türikye’nin büyüme motoru olduğunu dile getiren Bakan Şimşek, bu yatırımların Gaziantep’i 5–10 yıl içinde sağlık üstü bir kent yapacağını belirtti.

Belediye olarak vatandaşın yaşam kalitesini ve memnuniyetini yükseltmek için çalıştıklarını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Görevimiz vatandaşa yol, su ve kaldırım hizmeti vermek kadar sağlıkta bir o kadar önemli. Toplumun sağlığını yükseltmek ve biliçlendirmek lazım. Bunun bilinci ile hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bir anne olarak meme kanserinindeki riski çok iyi bildiğini ifade eden Şahin, bunun erken teşhis edilmesi ve tedaviye erken başlanmasının önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:

MERKEZDEN 50 BİN KADIN YARARLANACAK

“Sağlık alanında meme kanseri en yüksek görülen bir hastalık olduğu biliniyor. Meme kanserinde her 3 kişiden birinin yaşamına dokunmak çok önemli. Bu merkezde 17 bin kadının erken teşhisinin ve tedavisini yapacağız. Toplamda ise 50 bin kadını tarayacağız ve neticesinde tedavi hizmeti verecek olan bir merkez.”

İl Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tanrıverdi de Gaziantep’te bir tane olan KETEM’in Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile ikiye çıkardıklarını söyledi. Bugüne kadar KETEM’de 3 bin 800 kadının taramadan geçtiğini, ancak yeni merkez ile daha çok kadına ulaşılacağını belirten Tanrıverdi, genelde 35–40 yaş arası kadınlarda görülen meme kanserinin KETEM’de ücretsiz yapılacağını belirtti.