BIST 9.911
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.444,68
HABER /  SAĞLIK

Kepekli ve tam tahıllı ekmek gerçekten zayıflatır mı?

Kepekli ekmek yemek kilo vermeyi sağlar mı? Uzmanlar tam tahıllı ve kepekli ekmek öneriyorlar peki bunun zayıflamadaki kerameti nedir?

Abone ol

Kepekli ürünler zayıflatır mı?
Genel kanıya göre beyaz ekmeğe nazaran ligth, diyet ekmek kategorisinde olan Tam tahıllı Ekmek, Tam buğday Ekmeği , Kepek Ekmeği, Siyah Ekmek gibi ekmek çeşitlerini tüketmenin zayıflamaya yardımcı olduğu söylenirdi. Artık durum biraz daha farklı diyebiliriz.

Konuya başlamadan önce Beyaz Ekmek İle Kepekli Ekmeğin Kalori Değerlerine Bir Göz Atalım. Bu bilginin üzerine konuşarak konuyu daha iyi anlatmış olacağız. Aşağıdaki tabloda diyet ve normal ekmeğin arasındaki kalori farkını görebileceğiz.

100 Gr Beyaz Ekmeğin Kalorisi : 265 Kalori100 Gr Kepekli Ekmeğin Kalorisi : 215 KaloriYukarıda görüldüğü üzere normal beyaz ekmek yerine kepekli ekmek yemek metabolizma sindirim sistemi gibi birçok konuda avantaj sağlasa bile kalori bakımından çok fazla bir kazanç sağlamamaktadır. Beyaz ekmek yerine kepekli ekmek yemek zayıflamanıza yardımcı olur inancı bu durum sebebi ile manasız kalmaktadır.

"Kepek Ekmek Kilo Aldırır mı?" Diye Düşüneneler artık hiçbir ekmek çeşitini yememeyi seçebilirler. Kepek Ekmek Zayıflatır mı, ve Kepek Ekmek Şişmanlatır mı sorularının yanıtını öğrendikten sonra bu tarz düşünce içinde olmanız gayet normaldir.

Fakat yine de diyet yaparken dahi kepek ekmek tüketilmesinin birkaç faydası vardır. Şu unutulmamalıdır ki kepekli de olsa diyet yaparken ekmek tüketimini kısmamız gerekmektedir. Fakat tamamen kesmek doğru olmayabilir. Diyet yaparken az ve kontrollü olarak ekmek tüketmek birçok diyetisyeninde tavsiyesidir. Bir dilimi geçmeden kepekli ekmeği öğünlerde tüketmek daha erken tokluk hissi ve söz konusu olan tokluğun daha uzun süre kalıcı olabilmesi adına önemli olduğu düşünülmektedir.

Kepekli ürünler zayıflatır mı? Kepekli ürünlerin olumlu etkileri nelerdir? Diyetisyen Burcu İnce açıkladı.