BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kayahan'ın hastalığı neydi

Kayahan'ın ölüm haberi bu sabah geldi. Uzun süredir kanser tedavisi gören Kayahan 'ın ölüm nedeni ve hastalığı neydi?

Abone ol

Kayahan 'ın ölüm haberi bu sabah hayranlarını yasa boğdu. Uzun süredir son eşi İpek Açar ile birlikte Acıbadem Hastanesi'nde kanser tedavisi gören Kayahan'ın hastalığı neydi?

KAYAHAN'IN HASTALIĞI NEYDİ?
Kayahan yumuşak doku kanseri sebebiyle tedavi görüyordu. Son günlerde durumu kötüye gidince yeniden Acıbadem Hastanesine kaldırılmıştı.

İKİ KEZ KANSERE YENDİ AMA...
İlk olarak 1990'da bacağında çıkan yağ bezesine baktırmak için gittiği hastanede Kayahan kanser haberini almıştı.  Kayahan'ı o dönem doktorları altı ay ömür biçtiler. Ancak Kayahan hemen pes etmedi ve tedavilerin ardından iyileşti. Ancak yumuşak doku kanseri 11 yıl sonra aynı yerden nüksedip hızla yayıldı. Geçirdiği dört ameliyat ve radyoterapi tedavisi sonucu sağlığına kavuşan Kayahan, üçüncü kez aynı tatsız haberi aldı ve kemoterapiye başladı. Kayahan tedavi gördüğü hastanede kansere karşı verdiği üçüncü mücadeleden yenilgiyle çıktı.

YUMUŞAK DOKU KANSERİ ( SARKOMA ) BELİRTİLERİ NELERDİR ?

Yumuşak doku kanserinin olası belirti ve semptomları:

• Zayıflayan kemikler, bazen de kırılmalar
• Eklem şişmeleri ve hassaslığı (yakınında veya içindeki tümörler için)
• Yorgunluk
• Ateş
• Kilo kaybı
• Anemi

Yumuşak doku sarkomu vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Ancak, en büyük yüzdesi (yaklaşık yarısı) kollar, bacaklar, eller ve ayaklarda oluşur. % 40' ı göğüs, sırt, kalça, omuzlar ve karında görülürken, yaklaşık % 10'u da baş ve boyunda bulunmuştur. Yumuşak doku sarkomu ilk evrelerinde genellikle hiçbir belirti ve semptom göstermez. Tümör yumuşak dokuda büyüdükçe, şişme ya da yumrulara sebep olabilir. Daha sonra, sinirler ve adaleler üzerine baskı uygularsa ağrı yaratabilir.  

'HER ŞEY DAHA İYİ OLACAK İNŞALLAH' DEMİŞTİ...

Sosyal medya hesaplarında Kayahan’la fotoğrafını paylaşan eşi İpek Açar ise şu mesajı yayınlamıştı.  “Büyük sevginiz, dualarınız, güzel dilekleriniz ve bana güç kattığınız için sonsuz teşekkürler. Her şey daha iyi, inşallah çok daha iyi olacak. Sevgiler.”

29 Mart’ta 66 yaşını kutlamaya hazırlanan sanatçı, güçsüz düşünce, İpek Açar eşini hastaneye kaldırdı. Eşi Açar’ın dönem dönem kemoterapi tedavilerine devam eden Kayahan’ın başından, bir an olsun ayrılmadığı öğrenildi.

kayahan-yine-korkuttu-5443943.jpeg

Sanatçıyı ziyaret eden ilk isim ise Nilüfer oldu. Şu anda sağlık durumu iyiye giden Kayahan’ın, Nilüfer’e hasta yatağında “Hadi iyileşince bir de televizyon programı yapalım” diye teklifte bulunduğu söylendi. Sanatçının ayrıca basın danışmanından, Nilüfer’le birlikte sahneye çıktıkları konser görüntülerini izlemek için istediği ifade edildi.

KAYAHAN'IN HASTALIĞI NE?

lk olarak 1990'da bacağında çıkan yağ bezesine baktırmak için gittiği hastanede kansere yakalandığı fark edilen, altı ay ömür biçilen ama pes etmeyen Kayahan, hastalık 11 yıl sonra aynı yerden nüksettiğinde de yılmamıştı. Geçirdiği dört ameliyat ve radyoterapi tedavisi sonucu sağlığına kavuşan Kayahan, üçüncü kez aynı tatsız haberi aldı ve kemoterapiye başladı.