BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.438,47
HABER /  SEÇİM

Kandil'den BDP'ye övgü HDP'ye eleştiri!

Seçim öncesi hükümeti işlevini yitirmekle suçlayan Kandil, seçim sonuçlarıyla birlikte ılımlı mesaj verdi. KCK yöneticilerinden Kalkan, AKP’nin başarılı olduğunu ama zafer kazanmadığını söyledi...

Abone ol

KCK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan, 30 Mart yerel seçim sonuçlarını telefonla katıldığı, örgüte yakın Sterk TV’ye değerlendirdi. Kalkan, sonuçların önümüzdeki siyasi süreci belirleyeceğini, Kürt sorununun çözümü temelinde önemli bir rol oynayacağını söyledi:

"30 Mart seçimi zaten sadece bir yerel yönetim seçimi olarak görülmedi; bir referandum, 30 Mart sonrasındaki siyaseti belirleyecek bir seçim gibi değerlendirildi. Ortaya çıkan sonuçları biz de değerlendireceğiz. 'Potansiyel neydi, ne hedeflendi, hangi sonuçlar ortaya çıktı?' bu açılardan değerlendireceğiz."

AK PARTİ CEMAAT KAVGASI

Konuşmasında, AKP Hükümeti-Gülen Cemaati kavgasını değerlendiren KCK yöneticisi, AKP’nin önce sarsıntı yaşadığını ama daha sonra kendisini toparlayarak seçimlerde sonuç alma şeklinde bir strateji izlediğini söyledi:

"Stratejinin kısmi sonuç verdiği görülüyor. AKP’nin böyle bir durumda oy alma, yerel seçimleri kazanma anlamında bir başarısı olarak görebiliriz."

Kalkan’ın AKP’nin seçim başarısıyla ilgili değerlendirmesi ise şöyle:

"AKP sandıktan başarı ile çıktı, çok oy alarak çıktı. Ama bu AKP’nin zafer kazandığı, kendine dönük müdahaleyi ortadan kaldırdığı anlamına kesinlikle gelmiyor. Öyle sanırsa AKP büyük yanlışa düşmüş olur. Karşıtları durmayacaktır. Zaten doğrudan doğruya AKP ile çatışan güçler seçimlere gitmediler. Seçimde taraf olmadılar. Onlar seçim yöntemiyle de mücadele etmiyorlar. Dolayısıyla AKP’nin üzerine gidecekler, yanıltmaya çalışacaklardır, rahat bırakmayacaklardır."

BDP'YE ÖVGÜ HDP'YE ELEŞTİRİ

BDP’nin zafer kazandığını söyleyen Duran Kalkan, HDP’nin oy oranı için ise, “Sonuçları yeterli görmek, yetinmek mümkün değil. Ama zaten çok geç başlayan, çok imkansızlıklarla içine girilen bir seçim süreciydi” değerlendirmesi yaptı. Kalkan, kaybetmesine rağmen Osman Baydemir ile Urfa’da ciddi çıkış yapan BDP’lileri ise kutladı:

"Urfa’da geç başlanan bir çalışma oldu tabii ki de bir potansiyel vardı. Sonuç ne olursa olsun büyük bir demokrasi mücadelesi verildi bu illerde. O çaba sahiplerinin hepsini kutluyorum, emekleri boşa gitmemiştir."