BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,52
HABER /  GÜNCEL

Jirki aşireti referandum kararını verdi!

Şırnak'taki bazı aşiret ve aileler, 16 Nisan'daki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin halk oylamasında "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

Abone ol

Şırnak'ta 30 bini aşkın nüfusa sahip Jirki aşireti halk oylamasında, "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

Jirki Aşireti temsilcilerinden Cemil Öter, yaptığı açıklamada, aşiret  olarak 30 bini aşkın nüfusa sahip olduklarını söyledi.

Türkiye'nin tüm bölgelerinde aşiretlerine üye ailelerin yaşadığını  ifade eden Öter, 16 Nisan'daki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin halk oylamasının önemine değindi.

AŞİRETİMİZ EVET DİYECEK

"Cumhurbaşkanını halkın seçecek olması çok önemli. Aşiret olarak  referandumda, 'evet' oyu kullanacağız. Cumhurbaşkanımızın arkasındayız." diyen  Öter, halk oylamasının hayırlı olmasını diledi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde tanınan ailelerden Haşimoğlu ailesi de halk  oylamasında, "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

Haşim Haşimoğlu’nun evinde toplanan aile bireyleri adına açıklama  yapan Heşar Haşimoğlu, 2008 yılında aile olarak siyasi hayatlarına Ak Parti'de  devam etme kararı aldıklarını belirtti.

"AK Parti'ye geçtiğimiz günden bu yana hiçbir güç ve tehdit bizleri AK  Parti'den ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolundan  çevirememiştir. İlk gün olduğu gibi bugün de ailemiz ve bizimle hareket eden  Silopili hemşehrilerimizle AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında ve  yolunda olduğumuzu beyan etmek üzere bir araya geldik." ifadelerini kullanan  Haşimoğlu, şunları kaydetti:

OYNANAN OYUNLARIN BOZULMASI İÇİN...

"Ülkemizin geleceği için belirleyici özellikteki 16 Nisan'daki halk  oylamasında ülkemizin bekası ve istikrarı, milletimizin geleceği ve ülkemiz  üzerinde oynanan oyunların bozulması, en önemlisi de daha güçlü bir Türkiye için  oyumuzun rengi, 'evet' olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ve özellikle bölgemiz 2002  yılından sonra Sayın Erdoğan ile hizmet, özgürlükler gördü ve insan hakları  gördü.

Ülkemizin kalkınmasına, Sayın Cumhurbaşkanımızın ülke içerisindeki ve  Ortadoğu'daki hakimiyetine, Avrupa'ya olan tutumuna tahammül edemeyen dış güçler  yolunu kesmek için her yolu denediler. Ama Allah'ın izniyle başaramadılar ve  inanıyorum ki; bölge halkı ve Türkiye milleti bir daha böyle çirkin oyunların  oynanmaması için referandumda, 'evet' diyecektir."

HALKIMIZ SANDIKTA GEREKE CEVABI VERMELİ

Haşimoğlu, referandumda çıkacak "evet" oylarının yüksek çıkmasıyla  ülkenin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında hiçbir engelin kalmayacağına  inandıklarını aktararak, "Çıkacak sonuç anayasanın daha sivil ve demokratik  hazırlanmasına da yol açacaktır. Ülkemizin zor gününde yollara çıkıp, canımızı  ülkemize feda ederek, tankların önüne yattıysak sandıkta da gereken cevabı  vermeli, 'evet' demeliyiz." dedi.

Heşar Haşimoğlu, Türkiye'nin bir bütün olduğunu vurgulayarak, aile  olarak daha güçlü, özgür ve istikrarlı bir Türkiye için referandumda "evet"  diyeceklerini aktardı.