BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İzmir elektrik kesintisi ne zaman gelecek?

İzmir 'de elektrik kesildi hayat durdu. Enerji bakanlığı yeni açıklama yaptı. Peki İzmir 'de elektrikler ne zaman gelecek? İşte son durum.

Abone ol

İZMİR 'de elektrikler kesildi hayat durdu, metro seferleri yapılamıyor. Elektrik niye kesildi sorusu henüz netlik kazanmadı. Yetkililer kesinti için gereken çalışmaların yapıldığını duyurdu. Peki İzmir 'de elektrikler ne zaman gelecek?

Türkiye'de birçok bölgede 10.36'da başlayan elektrik kesintisi sonrası, İzmir'in bazı bölgelerine 8 saat aranın ardından yeniden elektrik verildi.

Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'den (Gediz EDAŞ) alınan bilgiye göre, Türkiye'nin birçok bölgesinde henüz tespit edilemeyen nedenle saat 10.36'da başlayan elektrik kesintisinde, İzmir'de 8 saat aranın ardından bazı bölgelere enerji sağlandı.

Alsancak, Konak, Bornova, Karşıyaka, Urla ilçelerine elektrik verildiği, kentin tamamına elektrik sağlanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ : İZMİR'DE SORUN VAR
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a refakaten bulunduğu Slovakya'da Türkiye'deki elektrik kesintisiyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Yıldız, "Arkadaşlarımla sürekli haberleşiyoruz ve Gölbaşı'ndaki merkezimizden Türkiye'nin dört bir yanıyla alakalı bütün işlemler tamamlanmaya çalışılıyor. Şu anda Trakya'da, Karadeniz'de, Doğu Anadolu'da problemli yerimiz pek kalmadı. İzmir'de problemimiz var. İzmir'de frekansların senkron haline gelmesiyle bir sıkıntı var. Arkadaşlarımız onu aşmaya çalışıyorlar. İstanbul'da şu anda yüzde 90'lar seviyesine geldik. Çok büyük bir problem kalmayacak inşallah İstanbul'da. Ankara'da problemlerimiz var. Onu da inşallah önümüzdeki saatlerde çözmeye gayret ediyor ve çalışıyoruz" diye konuştu.

İZMİR'DE ELEKTRİKLER SUYU KESTİ
Türkiye'deki elektrik kesintisinedeniyle bazı ilçelere su verilemediği bildirildi. İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, arıza kaynaklı elektrik kesintisi nedeniyle bazı bölgelere su verilemediği belirtildi.

Buca, Hatay'ın üst kesimleri, Kadifekale, Yeşilyurt, Gaziemir, Görece Mahallesi, Karabağlar’ın üst kesimleri, Bornova'nın üst kesimleri, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli’nin üst kesimleri, Güzelbahçe, Narlıdere ve Balçova’nın üst kesimlerinde zorunlu olarak su kesintisi yapıldığı kaydedildi.

ELEKTRİK KESİNTİSİNİN NEDENİ NE?
Son açıklama TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) kurumundan geldi. TEİAŞ açıklamasında elektrik kesintisi için 'Avrupa-Türkiye elektrik hattı bağlantısında kopma nedeniyle ülke genelinde elektrik kesintisi yaşanmaktadır." denildi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ HANGİ İLLERİ VURDU?

Şu ana kadar, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Balıkesir, Kırklareli, Muğla, Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Bilecik, Sakarya, Düzce, Konya, Samsun'dan da elektriklerin kesik olduğu bilgisi geldi.