BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  SEÇİM

İşte Devlet Bahçeli'nin seçim hedefi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri için hedeflerinin 'tek başına iktidar' olduğunu açıkladı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçime 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'ne 22 gün kala seçim hedefini açıkladı.

Zonguldak gezisi sırasında Radikal yazarı Murat Yetkin'le görüşen Devlet Bahçeli, "AK Parti'yle MHP koalisyon kurabilir mi?" sorusuna "Biz tek başına iktidar olma hevesiyle seçime gidiyoruz. Koalisyon düşünmüyoruz" diye yanıt verdi. 

Murat Yetkin'in bugünkü köşesinden aktardıklarına göre Devlet Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

MHP BAŞKANLIK İÇİN DESTEK VERECEK Mİ?

MHP de yeni bir anayasa istiyor, ama Erdoğan yeni bir rejim istiyor. Başkanlık sistemini uygun bulmuyoruz. Anayasa değişikliğini demokratik parlamenter rejimi güçlendirmek için istiyoruz. Başkanlık sistemine, Erdoğan'ın başkanlığına destek olmamız mümkün değil.

AK PARTİ'YLE KOALİSYON OLUR MU?

Türkiye uzun yıllar koalisyonla yönetildi. Ama koalisyonlar ne uzun süreli oldu, ne de toplumun taleplerini yerine getirebildi. Koalisyon uygulamaları Türkiye'de başarısız olmuştur. Biz tek başına iktidar olma hevesiyle seçime gidiyoruz. Koalisyon düşünmüyoruz.

BAHÇELİ ANKET YAPTIRMIYOR

MHP lideri Bahçeli'nin seçim anketi yaptırmadığını da yazan Murat Yetkin, Bahçeli'nin partisini 16-18 aralığında gösteren anketlere itibar etmediğini yazdı.