BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.426,03
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte Başbakan'ın villasının sahipleri!

Başbakan Erdoğan'ın kiracı olduğu açıklanan İstanbul'daki havuzlu villanın sahibi tanıdık çıktı.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı havuzlu villa tartışması bitmiyor. Başbakan Erdoğan’ın havuzlu villada kiracı olduğunun açıklanmasından sonra Kılıçdaroğlu bu kez de evsahibinin kim olduğunu ve kaça kiralandığını sordu.

Başbakan Erdoğna bu soruya yanıt vermedi ancak Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre Başbakan Erdoğan’ın kiracı olduğu söylenen villa tapuda iki oğluna kayıtlı. Aynı sitede Erdoğan’ın kız kardeşinin de bir villası var. 11 villalık siteyi ise Erdoğan’ın çocukluk arkadaşı olan Mehmet Gür yaptı.

İddialara göre villayı Başbakan'ın oğulları Ahmet Burak Erdoğan ve Bilal Erdoğan 25 Ağustos 2006 tarihinde 1 milyon TL ödeyerek aldı.

Villanın tapusuna göre bahçeli kagir ev ve arsa niteliğindeki taşınmaz Tayyibe Emine İlter ve Meryem Çiçek Tünger adına kayıtlı iken Erdoğan kardeşlere teslim edildi. Villanın sahipleri de tapuya 1/2 hisse sahipliği ile Erdoğan kardeşler olarak geçti.

Kılıçdaroğlu şöyle konuşmuştu:
“(Havuzlu villada oturuyorsun) dedim, dün açıkladılar, beyefendi kirada oturuyormuş. Şimdi soruyorum kimden kiraladın, kaça kiraladın? Aç bakayım bu evi bir görelim. Benim kooperatif evime göz dikiyorsun. Kooperatif evim orada. Gidip bakabilirsin ben onu alın teriyle alıyorum. Kredi çektim. Mal beyanımda gösterdim. Alın teriyle kazanılan paraya kim bir şey diyebilir? Keşke herkesin alın teriyle kazandığı parayla villası olsa. Bana alın terini gizleyeceksin, ondan sonra kalkıp laf edeceksin.”