BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İşte Assange kurtaracak o fotoğraf

Eğer iddia edildiği gibiyse o fotoğraf Assange'nin tek umudu olabilir.

Abone ol
WikiLeaks'ın kurucusu Julian Assange kurtaracak fotoğraf İngiliz Daily Mail gazetesi tarafından yayınlandı. Fotoğrafta, yasal gerekçelerle yüzü mozaiklenen ve cinsel saldırıya uğradığını iddia eden kadında yer alıyor. İşin ilginç tarafı ise fotoğrafın cinsel tacizden 48 saat sonra çekilmesi.

İngiliz Daily Mail gazetesi, yayınladığı fotoğrafın cinsel saldırının yapıldığı iddia edilen tarihten 48 saat sonra çekildiğini belirtti. Fotoğrafta, Assange'ın yanında İsveç Korsan Partisi'nin kurucu başkanı Rickard Falkvinge, partinin başkan yardımcısı Anna Troberg ve partinin bilgi işlem sorumlusu Sara Sandberg görünüyor. Fotoğrafın sol başında görünen ve yasal gerekçelerle yüzü mozaiklenen kişi ise, Assange tarafından cinsel saldırıya uğradığını iddia eden kadın.
 
Rickard Falkvinge, fotoğrafın 15 ağustos 2010'da, yani cinsel saldırının yapıldığı tarihten iki gün sonra Stocckholm'deki Glenfiddich restoranında çekildiğini söyledi. Falkvinge'in söylediğine göre o gün restoranda, WikiLeaks'in Korsan Partisi'ne ait bilgisayar servislerini kullanması konusunda 3 saat süren bir toplantı yapıldı.
 
"TACİZE UĞRAMIŞ GİBİ DEĞİLDİ"

Falkvinge, parti ideri olması sebebiyle, toplantı boyunca Assange'ın genelde kendisiyle konuştuğunu söyledi. Bayan A olarak adlandırılan kadının hiç de 2 gün önce cinsel saldırıya uğramış gibi davranmadığını belirtti. 
 
Falkvinge, Bayan A'nın Assange'ın basın sekreteri olmak için gönüllü olduğunu sonradan öğrendiğin, ve bunun dikatini çektiğini de belirtti. Ancak Falkvinge, duruşma yapılması durumunda kendisinden kanıt istenebileceği gerekçesiyle, o akşam Bayan A'nın Asange'a krşı davramnışlarında detay vermeyi reddetti.

77.jpg 
 
Falkvinge ayrıca o akşam yaşananlarla ilgili kendisinin ve Anna Troberg'in yeminli ifadelerine başvurulduğunun altını çizdi.
 
İNGİLTERE'DE TUTUKLANMIŞTI

İsveç'te savcılık, 18 Kasım 2010'da Assange için cinsel taciz suçlaması nedeniyle uluslararası yakalama kararı çıkarmıştı. Suçlamalar nedeniyle 7 Aralık'ta Londra'daki polis merkezine ifade vermeye giden Assange, burada tutuklanmış, bir hafta sonra da şartlı tahliye edilmişti.
 
Assange, İsveç'e iadesi durumunda kendisinin casuslukla suçlandığı ABD'ye teslim edilceğini iddia ediyor.