BIST 9.928
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.440,42
HABER /  SEÇİM

İstanbul seçim sonuçları 2014! Topbaş mı Sarıgül mü?

İstanbul'da yerel seçim sonuçları büyük ölçüde netleşmiş durumda. İstanbul'da açıklanan son verilere göre seçimi AK Parti adayı Kadir Topbaş kazandı.

Abone ol

İSTANBUL'da yerel seçim sonuçları netleşti.

AK Parti adayı Kadir Topbaş mı yoksa CHP adayı Mustafa Sarıgül mü seçim yarışını kazanır sorusu da yanıtını buldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı, resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Kadir Topbaş kazandı. İstanbul'da sandıkların açılmasının ardından yapılan oy tasnifi sonucunda Topbaş, oyların yüzde 48'ini, CHP adayı Mustafa Sarıgül ise yüzde 39,5'ini aldı.

İSTANBUL'DA BİR İLK

Kadir Topbaş, resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Topbaş, böylece 3 dönem üst üste İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmış oldu.

AK Parti adayı Kadir Topbaş, 2009'da yapılan seçimde 3 milyon 105 bin 555, CHP ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığında 2 milyon 568 bin 710 oy almıştı.

KADİR TOPBAŞ KİMDİR?

Artvin'de 1945'te doğan Topbaş, ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Topbaş, 1972'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974'te Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Doktora tezini, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü'nde "Hidiv Kasrı ve Boğaziçi sivil mimarisindeki yeri" konusunda tamamladı.

Uzun yıllar serbest mimar olarak çalışan Topbaş, Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı döneminde 1994-1998 yılları arasında danışmanlığını yaptı. Topbaş, danışmanlığı süresince Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı saray, kasır ve tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarına katkı sağladı.

Kültür Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma ve Anıtlar Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Topbaş, bir süre aile şirketlerinin yönetiminde bulundu.

Topbaş, 1999'da Beyoğlu belediye başkanlığına seçildi. Bu görevi süresince İstanbul'a model olabilecek "Güzel Beyoğlu" projesini hayata geçirdi. Mimari projesini çizdiği "Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Rehabilitasyon" çalışmaları kapsamında Kasımpaşa'da Kapalı Spor Salonu Kompleksi, Eğitim ve Sosyal Tesislerini hizmete sundu.

Kadir Topbaş, 2004'te yapılan yerel seçimlerde AK Parti'den aday olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Topbaş, 2009'daki yerel seçimlerde yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Topbaş, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Danışma Kurulu (UNACLA) Başkanlığı, 2015 Birleşmiş Milletler 2015 Sonrası Kalkınma Gündemi Üst Düzey Panel Üyeliği, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Dünya Başkanlığı görevlerini 2013'te ikinci kez seçilerek sürdürüyor.

Kadir Topbaş'ın Bilgi Üniversitesi ile beraber çıkardığı "Beyoğlu: Kültürleri Buluşturan Kent", TAÇ Vakfı ile birlikte hazırladığı "Geçmişten Günümüze Beyoğlu I-II" ve "Anılarda Beyoğlu" isimli eserleri bulunuyor.

Mimar ve sanat tarihi doktoru olan Kadir Topbaş, evli ve 3 çocuk babası.

2014 Yerel Seçimler - Seçim sonuçları

SEÇİM SONUÇLARI CANLI İZLE TIKLAYIN