BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.444,76

İslam karşıtı örgüt 'Pegida'

Almanya’da polis kayıtlarına göre camilere 2001-2011 yıllarında, yılda ortalama 22 saldırı düzenlenirken, bu rakam 2012 yılında 35’e. 2013 yılında 37’ye çıkmış...

Almanya’da, polis kayıtlarına göre camilere, 2001-2011 yıllarında, yılda ortalama 22 saldırı düzenlenirken, bu rakam 2012 yılında 35’e. 2013 yılında 37’ye çıkmış. Son altı ayda Almanya, Fransa ve İsviçre’de Camilere ve İslam Kültür merkezlerine yapılan saldırılara baktığımızda 2014’de sayının daha da artış gösterdiğini öngörebiliyoruz.

Avrupa’da yükselişe geçen İslamofobiyle şiddetle bağlantı kurduğumuz bu saldırılar karşısında ise, İslam Birlikleri, dernekler, Camiler, basın mensuplarına farklı farklı demeçler vererek, kafaları daha çok karıştırıyorlar. 

Camilere ve Müslümanlara ait iş yerlerine saldırılar Avrupa’da yeni bir şey değil. Ve fakat, bu derece artış göstermesine 'bu da neyin nesi'' derken, karşımıza Almanya’da yeni kurulan İslam karşıtı 'pediga’ adlı yeni bir örgüt çıkıyor. Bu örgüt tek çağrısı ile binlerce insanı sokağa dökebiliyor.

‘Batının İslamlaşmasına karşı Avrupalı vatanseverler’ adını taşıyan pediga örgütü Almanya İçişleri Bakanları arasında endişe yaratıyor.

Almanya’da bu tür örgütlerin çoğalacağından korkan hükümet yetkilileri vatandaşı uyarıyor ama özellikle IŞİD olaylarından sonra zaten Müslümanlara önyargılı olan Avrupalı tamamen islam dinini terörle pekiştirdi, kanıksadı, diyebiliriz.

Sözün özü artık ülkelerinde müslüman istemiyorlar.

Haklı olduklarına dair 99 madde sıralayabilirim ama altını çizmek istediğim konu farklı. 

Altını çizmek istediğim konu, Avrupa’da İslam Birliklerinin, Cami’lerin, Derneklerin ayrı telden çalması, aynı dini farklı gösterme çabası ve birbirlerinden farklı demeçler vermeleri.

Dolayısıyla aralarında birlik beraberlik ve bütünlük yok, hal böyle olunca, İslamiyet tek dilden anlatılmayınca, her kafadan bir ses çıktığında, çelişkili demeçler verildiğinde, İslam dinini zaten öcü olarak bellemiş Avrupalı için hepten içinden çıkılmaz bir bilmece oluyoruz. Korkuları ve endişeleri artıyor.

Sonuçta onbinlerin sokağa döküldüğü İslam karşıtı örgütler, gösteriler karşımıza çıkabiliyor. Ki, bu daha başlangıç diyebiliriz.

Peki, çözüm ne? Çözüm, ‘Avrupa’daki Müslümanların tek bir çatı altında toplanması’ diyerek pembe bir tablo çizebilirim size, siz de ‘peki bu nasıl olacak, o kadar kolay mı?’ derseniz, ‘çok zor’ derim. Ama Allah’tan ümit kesilmez(!)

Diğer taraftan, Avrupa’da gerçek bir İslam Birliği sağlanmaz ve ortak bir dil oluşturulmazsa, bugün ‘pediga’ yarın farklı bir isimle karşımıza çıkacak bir çok İslam karşıtı örgüt Müslüman göçmenler için büyük tehlike oluşturacaktır.