BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,27
HABER /  DÜNYA

IŞİD militanları Ezidi kadınlara tecavüz etti

IŞİD'in Sincar'da Ezidi katliamına devam ediyor. Yayınlanan bir video Ezidi kadınların gördüğü muamelenin içler acısı halini ortaya koydu.

Abone ol

IŞİD'in Ezidi kenti Sincar'da (Şengal) yaptığı katliam ve tecavüzlere ilişkin her gün yeni bir detay ortaya çıkıyor.

IŞİD’in elinden kurtulan bir Ezidi kızının anlatımları yaşananların boyutunu ortaya koydu.

Milliyet gazetesinden Namık Durukan'ın haberine göre, Ezidi kızı, IŞİD üyelerinin önce, “Müslüman olursunuz, kardeş oluruz, evlilikler yaparız” dediklerini daha sonra genç kız ve kadınları Telafer’e götürüp tecavüz ettiklerini, her türlü insanlık dışı uygulamayı yaptıklarını anlattı.

SÜREKLİ TACİZ EDİYORLAR

“Bizi sürekli taciz ettiler. IŞİD emiri üç kız alıp götürdü”
diyen Ezidi kızı, yanlarından alınan kızların önce şeyhe sunulduğunu daha sonra satıldığını söyledi.

fft81_mf2394311.jpg

Kürt sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan görüntülü video kaydında, genç Ezidi kızın anlatımı IŞİD tecavüzlerini gözler önüne serdi.


ŞARKICI KADIN IŞİD MİLİTANI OLDU

İki çocuk annesi ve Rock müzik şarkıcısı Sally Jones ve 22 yaşındaki Londra doğumlu Khadijah Dare, IŞİD'e katılmak için İngiltere'yi terk etti.

IŞİD'e katılma amacıyla ülkesini terk eden kadınlar, İngiliz basınının gündemine oturdu. The Sun, iki çocuk annesi, Rock müzik şarkıcısı Sally Jones’un (45) IŞİD’e katılmak için İngiltere’yi terk ettiğine dikkat çekerken, Daily Mirror da birinci sayfadan “MI6 İngiliz kız Cihatçılar avında” manşetli özel bir haber yayınladı. (Haberin devamı için tıklayın)