BIST 8.873
DOLAR 32,34
EURO 35,08
ALTIN 2.241,44
HABER /  DÜNYA

Irak'tan son dakika çatışma haberi Türkmenler ve Peşmerge arasında çatışma

IRAK 'taki Kürt referandumundan korkulan haber geldi. Tuzhurmatu'da Peşmerge ile Türkmenler arasında çatışma çıktığı haber veriliyor. Türkmen cephesi Twitter hesabından son dakika haberleri duyurdu. Anadolu Ajansı ise peşmerge ile çatışanların Haşdi Şabi olduğunu geçti.

Abone ol

IRAK 'tan gelen son dakika haberleri çelişkili. Tuzhurmatu'da peşmerge ile Türkmenler arasında çatışma çıktığı iddia ediliyor. AA ise çatışmanın Peşmerge ile Haşdi Şabi örgütü arasında olduğunu duyurdu.

Tuzhurmatu'daki çatışmada 2 Peşmerge'nin öldüğü 1 Türkmen'in de yaralandığı iddia ediliyor. Irak Türkmenleri Cephesi'nin twitter hesabından da Tuzhurmatu'da çatışma çıktığı bilgisi paylaşıldı.

AA: HAŞDİ ŞABİ VE PEŞMERGE ÇATIŞIYOR
AA'nın haberine göre ise Haşdi Şabi ile Peşmerge arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 Peşmerge hayatını kaybetti. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Tuzhurmatu Asayiş Sorumlusu Muhammed Faik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tuzhurmatu'dan Diyala'nın Hanekin ilçesine gitmekte olan 8 kişilik Peşmerge grubuna Haşdi Şabi tarafından ateş açıldığını belirtti.

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ : HAŞDİ ŞABİ TÜRKMENLERi...
Irak Türkmen Cephesi ise resmi twitter hesabında Peşmerge ile çatışanların Haşdi Şabi örgütündeki Türkmenler olduğunu iddia etti.

Haşdi Şabi nedir lideri kimdir perde arkasındaki ülke


ÇAVUŞOĞLU: TÜRKMENLERE SALDIRI OLURSA OPERASYON OLUR

Irak'taki Kürt Referandumuna ilişkin son dakika açıklamalar yapan Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkmen kardeşlerimize yönelik fiili bir müdahale olursa askeri operasyon olur" demişti. 



KÜRDİSTAN YÖNETİMİNDEN UYARI

Mesud Barzani'nin sitesi Rudaw'dan da bir son dakika uyarısı yayınlandı. Uyarı Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan geliyordu. Yazılı açıklamada “Tüm Kürdistan vatandaşlarından, oy verme işleminin sona ermesinden sonra yapacakları kutlamalarda halkımızın yüksek değerlerine bağlı kalmalarını istiyoruz. Her türlü silah kullanımı, gayrımedeni davranış, taşkınlık ve yasadışı eylemlerden sakınıp, şehirlerin ve halkın huzurunu koruyun.” deniliyor.