BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Irak'ta 18 Türk işçi kaçırıldı! Nurol İnşaat açıkladı

IRAK'ta 18 Türk işçi kaçırıldı. Dışişleri Bakanlığı'nın doğruladığı haberlere göre, işçilerin Nurol İnşaat bünyesinde çalıştığı ortaya çıktı.

Abone ol

IRAK'ın başkenti Bağdat'ta üniformalı, silahlı ve maskeli kişiler Nurol İnşaat bünyesinde çalışan 18 Türk işçiyi kaçırdı. Dışişleri Bakanlığı'ndan ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan gelen açıklamalara göre, konuyla ilgili olarak Irak makamlarıyla temaslar sürüyor. 

Associated Press Haber Ajansı, Iraklı yetkililere dayandırdığı haberinde, Bağdat'ta 18 Türk işçinin askeri üniforma giyen maskeli kişilerce kaçırıldığını duyurdu.  Iraklı yetkililer, söz konusu 18 kişinin, Bağdat'ın doğusundaki Sadr bölgesinde spor kompleksi inşa eden Nurol İnşaat şirketi tarafından çalıştırılan işçi ve mühendisler olduğunu belirtti.

KORKUTAN DETAY: TÜRK İŞÇİLERİNİ AYIRDILAR!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Irak’ta kaçırılan Türklerin bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu belirtti. Bir gazetecinin “Sadece Türk işçiler mi alıkonulmuş” sorusunu yanıtlayan Bilgiç, Türk işçilerin diğerlerinden ayrılarak bir seçime tabi tutulduğu yönünde bilgi edindiklerini kaydetti.

ŞAFAK VAKTİ BASKINIYLA KAÇIRMIŞLAR

Adının gizli kalması kaydıyla konuşan bir yetkili, saldırganların bugün şafak vakti şantiye alanına baskın düzenlediğini ve karavanlarda uyuyan 18 işçiyi arazi araçlarıyla götürdüğünü söyledi.

İşçileri kaçıranların kimlikleri ya da amaçlarına ilişkin henüz bir bilgi yok.

İşte 18 Türk çalışanın görev aldığı o inşaatın görüntüsü:

irakta-18-turk-isci-kacirildi.jpg

Bilgiç, düzenlediği haftalık basın toplantısında, Bağdat'ta bir Türk şirketinin stadyum inşaatında çalışan 18 Türk vatandaşının dün gece üniformalı bir grup tarafından kaçırıldığını öğrendiklerini belirtti. Olayın saat 03.00 civarında meydana geldiğini söyleyen Bilgiç, şunları kaydetti:

"14 İŞÇİ, 3 MÜHENDİS VE 1 MUHASEBECİ VAR"

"Şantiyeyi basan kişiler 18 Türk işçiyi alıp götürmüş. Olayın öğrenilmesinin hemen ardından Bağdat Büyükelçimiz Iraklı yetkililerle hemen temas etti. Şu aşamada ne için ve hangi saikle bu kişilerin alıkonulduğunu bilmek zor. Türk şirketiyle de temas halindeyiz. 18 Türk’ün arasında 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci var. Konuyu takip etmeye devam edeceğiz.”

numan-kurtulmus.20150902111657.jpg

NUMAN KURTULMUŞ AÇIKLAMA YAPTI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Irak'ın başkenti Bağdat'ta kaçırılan 18 Türk işçisi hakkında "Irak makamlarıyla çok sıcak temaslarımız devam ediyor. Onlar da daha bir bilgiye sahip değildir. 18 kişi, Bağdat’ta kaçırılmıştır. Irak makamlarıyla çok sıcak temaslarımız devam ediyor. Onlar da daha bir bilgiye sahip değildir. İnşallah güzel sonuçlanır bu olay." diye konuştu.

Kurtulmuş konuyla ilgili olarak ayrıca, "Türkiye, Ortadoğu’nun güvenli tek ülkesidir. 20 Temmuzdan beri, Türkiyede güvensizleştirilmeye çalışılıyor. Irak'taki saldırıyı da böyle değerlendirmek lazım. Ortadoğu’da barışı istiyoruz. En kısa zamanda 18 vatandaşımızın salimen dönmesi sağlanmış olur." dedi.

NUROL HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA: GÜVENLİK ENDİŞESİYLE PERSONEL SAYISI AZALTILDI!

Reuters haber ajansı, işçilerin Nurol Holding çalışanı olduğunu bildirdi. Reuters'a konuşan Nurol Holding CEO'su Uğur Doğan, Bağdat'ta inşa ettikleri stadyumun şantiyesinde çalışan 18 kişinin bu sabah asker kıyafetli kişiler tarafından kaçırıldığını söyledi.

Reuters'ın sorularını yanıtlayan Doğan, "Bağdat'ta bizim tarafımızdan yapılan stadyumun inşaatında çalışan 14 işçi, üç mühendis ve bir muhasebeci sabah 03:00'te asker kıyafetli kişiler tarafından kaçırıldı. Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirdik" dedi.

Doğan ayrıca daha önce güvenlik endişeleri nedeniyle şantiyedeki personel sayılarını en az seviyeye indirdiklerini söyledi.

Reuters'a konuşan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Saad Maan, olayın Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Habibiye mahallesinde meydana geldiğini söyledi. 

SAYI KONUSUNDA FARKLI AÇIKLAMALAR VAR!

AFP'ye konuşan bir güvenlik yetkilisi, kaçırılan Türk işçilerin sayısını 17, bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi ise 18 olarak aktardı. Anadolu Ajansı ise rakamı "10'dan fazla" olarak geçti.