BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  EKONOMİ

İngiltere'ye kötü haber

Moody's, İngiltere'nin bankacılık sistemi görünümünü "durağandan", "negatife" çevirdiğini açıkladı.

Abone ol

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere'nin bankacılık sistemi görünümünü "durağandan", "negatife" çevirdiğini açıkladı.

Moody's'ten yapılan yazılı açıklamada, İngiltere'nin bankacılık sistemi görünümünün "negatife" çevrilmesine gerekçe olarak, iyileşen faaliyet ortamı ve bankaların istikrarlı finansal temel göstergelerinin, İngiltere'de sonuçlandırılan banka tasfiye ve kurtarmaya katılım rejimi çalışmalarının kredi notları üzerindeki olası negatif etkilerini tam olarak ortadan kaldırmadığı belirtildi.

Açıklamada, İngiliz bankalarının halen çeşitli hukuki dava süreçlerinden kaynaklı baskılarla karşılaştığı vurgulanırken, bu davaların sonuçlarının bankaların karlılıkları ve sermaye yapıları üzerinde de baskı oluşturabileceği öngörüsüne yer verildi.

Moody's İngiliz ekonomisindeki güçlü büyüme ile doğru orantılı şekilde İngiliz bankalarının gelecek dönemde süreçte istikrarlı konumunu sürdürmesinin beklendiğini, varlık kalitesinin ve sermaye rasyolarının da önümüzdeki dönemde güçlenmeye devam edebileceği belirtildi.

Açıklamada, "Bankaların kredi temellerinin iyileşmiş olması, varlık kalitesinin artması, kazancının ve sermayesinin artması, konut fiyatlarında düzeltme olması gibi beklenmeyen şoklara karşı daha güçlü bir pozisyona sahip olmasını sağlayacaktır" ifadesine yer verildi.