BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İnegöl'de elektrik kesintisi çıldırttı!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 5 gündür devam eden elektrik kesintisi protestolara neden oldu.

Abone ol
İnegöl ilçesinde kar yağışı nedeniyle 5 gündür mahallelerine elektrik verilmediğini iddia eden bir grup, Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) binası önünde eylem yaptı.
 
Konuyu UEDAŞ yetkilileriyle görüşen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, muhtarları ve vatandaşlar, elektrik kesintisine çözüm bulunmasını istedi.
 
Toplantının ardından açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Aktaş, kar yağışı nedeniyle 22 mahalleye elektrik verilemediğini söyledi.
 
UEDAŞ yetkilileri ile görüştüklerini ve sorunun yarın çözüleceği konusunda söz aldıklarını ifade eden Aktaş, "Ama maalesef elektrikle alakalı çok ciddi bir sıkıntı yaşadık. Ben tüm ilçe halkımızdan, tüm köylerimizden direkt konu bizimle alakalı olmamasına rağmen özür diliyorum. Bu kadar yatırımlardan sonra yaşadığımız bu sürecin cidden sorgulanması gerektiğini üzerine basa basa bir kez daha hatırlatmak istiyorum."
 
Aktaş şöyle devam etti:
 
"İlçe başkanımız, yönetici arkadaşlarımızla UEDAŞ Genel Müdür Yardımcımız ile görüştük. Aslında biz 3 günden beri görüşüyoruz. Maalesef, yaşım 44, İnegöl'de elektrik anlamında hiç şahit olunmamış bir olaya şahit oldum. 5 gündür elektriği olmayan köylerimiz var. İşçilerin grevi, kendi işlerindeki problemler var. Tabi vatandaş bu konuda hükümeti ve dolayısıyla hükümetin temsilcisi olan ilçe teşkilatını ve belediyeyi ilk önce aklına getiriyor. Biliyorsunuz bu konu bizim yetkimizde değil. İçeride genel müdür yardımcımızla müdürlerimizle görüştük.  Şu an elektrik verilmemiş köylerimiz var. 22 civarında köyümüzde elektrik yok. En son genel müdür yardımcımızdan yarın tamamının halledileceği şeklinde söz aldık."
 
Emniyet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı UEDAŞ önde kesintileri protesto için toplanan mahalle sakinleri daha sonra dağıldı.