BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.241,64
HABER /  GÜNCEL

İlker Başbuğ isyan etti açık açık cemaat dedi!

YARGITAY'da görülen Ergenekon davası kapsamında ifade veren eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ isyan etti, mahkumiyetinden Gülen cemaatinin sorumlu olduğunu söyledi.

Abone ol

Yargıtay’daki Ergenekon davasında savunma yapan Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, “Türkiye bu durumdayen ben neden Yargıtay’dayım?” dedi.

Başbuğ, Ergenekon davasında yaşanan haksızlıklarla ilgili de Gülen Cemaati'ni sorumlu tuttu. Başbuğ, "Cemaat işlenen hukuk cinayetlerinin asli failidir" diye konuştu.

Ergenekon davasının temyiz incelemesinin ardından görülmesine Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde devam ediliyor.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, bugünkü duruşmada savunma yapıyor.

Başbuğ, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye bu durumdayen ben neden Yargıtay’dayım. Kendi toprağımda kendimi yabancı asker gibi hissettim. Bu acıyı bize kimse unutturamaz."

"BAZI SORUMLULUKLAR TAŞIMAKTAYIM"

"Daha dört yıl geçmeden, aynı konu 25 Aralık iddianamesinde yer aldı" diyen Başbuğ, bu bölümü tekrar okudu. Başbuğ, "Aslında bu sözlerden sonra benim konuşmamı sonlandırmam, başka bir söz söylememem lazım. Ancak bazı sorumluluklar taşımaktayım. Birinci sorumluluğum, bu süreçte hayatlarını kaybedenleredir. İkinci sorumluluğum silah arkadaşlarıma ve üçüncüsü ise tarihe karşıdır. Dördüncü sorumluluğum ise; TSK'ne karşı yapılan bu komploları planlayıcı ve icracılarının yakalanıp, adil yargılanmalarını sağlamaktır" diye konuştu.

"CEMAAT İŞLENEN HUKUK CİNAYETLERİNİN ASLİ FAİLİDİR"

"TSK'ne karşı oynanan oynun arkasında kimler vardır?" diyen İlker Başbuğ, "George W. Bush yönetimi, TSK'ne karşı oynanan oyunu desteklemiştir. Cemaat işlenen hukuk cinayetlerinin asli failidir. Bu cinayeti yargı ve emniyet içine yerleştirdikleri kadroları vasıtasıyla işlemiştir. Siyasi iktidar ise, "Ne istediler de vermedik" ve "aldatıldık" ifadeleri ile Cemaate gerekli desteği verdiklerini açıkça belirtmiştir" şeklinde konuştu.

"ORTADA YAPILACAK İKİ ŞEY KALMIŞTIR"

Başbuğ, "Her şey bütün çıplaklığı ile ortadadır. Adeta "düşman hukuku" uygulanarak suçlananlar, cezaevlerinde yıllarca tutulanlar bugün Türk milletinin gözünde suçsuzdurlar, çoktan beraat etmişlerdir. Ortada yapılacak iki şey kalmıştır:

Birincisi, bu süreçte zarar görenlerin "itibarlarının" geri verilmesi, böylelikle Ordunun kırılan onur ve gururunun tamir edilmesidir. İkincisi ise, bu komploları planlayan, icra eden ve açıkça destekleyenlerin yargı önüne çıkartılarak, adil şekilde yargılanmasıdır" ifadelerini kullandı.