BIST 8.728
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.240,72
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu'ndan 100 TL ekmek parası

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Evimde ekmek yok diyen" bir gence 100 TL harçlık verdi.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmalarına Sancaktepe'de devam etti. Burada esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden İhsanoğlu, "Evimde ekmek yok" diyen bir gence 100 TL harçlık verdi.

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Bağcılar Sancaktepe Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bayramlaştı. Bayramlaşma sırasında İhsanoğlu'nun yanına gelen bir kişi, İhsanoğlu'na "Evimde bir ekmek yok. Kim yardımcı olacak bana. Ben çocuğumun ilaçlarını almak için ne yapmalıyım" dedi. Genci dileyen İhsanoğlu, cebinden çıkarttığı yüz lirayı gence verdi. İhsanoğlu daha sonra gezisine devam etti. Daha sonra İhsanoğlu basının sorularını yanıtladı. 
 
"TÜRKİYE NE IRAK NE SURİYE OLACAKTIR"
 
Türkiye ve demokrasinin önündeki engellerin kalkacağını vurgulayan İhsanoğlu, "Halk tekrar, birliğine beraberlerine kavuşacaktır. Halkın içindeki ayrık otları ortadan kalkacaktır. Halk 76 Milyon olarak birbirine kavuşacaktır. Türkiye ne Irak ne Suriye olacaktır. Ben buradayım. Halkla beraberiz. Etrafımızda bir tane koruma memuru yok. Helikopterler yok. Halkla içiçeyiz. Halk bizi seviyor. Halk bize mührünü, bizim resmin altına o oy pusulasındaki en sağdaki yere basacaktır. Ben bunu görüyorum. 50'lerdeki halkın büyük değişimine benzer, bugün 2014 senesinde, Türkiye yine böyle bir oy patlamasıyla 'Yeter artık' diyecektir. Bu herkese süpriz olacaktır. "
 
"TÜRKİYE HALA BU KABUSTAN KURTULMA ÜMİDİNİ BESLİYOR DEMEKTİR"
 
Bülent Arınç'ın kadınlarla ilgili açıklamaları ile ilgili soruya da İhsanoğlu'nun eşi Füsun İhsanoğlu "Hanımlar beylerin baş tacıdır. Kadınların neşeli olması, şen olması toplumun lehinedir. Aleyhine değildir. Hele hele böyle bir ortamda neşeye çok ihtiyacımız var." şeklinde cevap verirken, İhsanoğlu da "Bu kadar gergin bir ortamda eşlerimiz , kızlarımız, annelerimiz, bacılarımız kahkaha atrabiliyorlarsa, biz demek hala sağlıklı durumdayız. Türkiye hala bu kabustan kurtulma ümidini besliyor demektir. Yakında kutulacak inşallah." dedi.