BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,03
HABER /  GÜNCEL

İHA tespit etti savaş uçakları vurdu!

HAKKARİ 'nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nde bulunan Güven Dağı'na sızma girişiminde bulunmak isteyen bir grup PKK'lı terörist güvenlik güçleri ile çatışmaya girdikten sonra kaçmaya çalıştı. Bölgede operasyon başladı sıcak anlar yaşanıyor.

Abone ol

İnsansız hava araçlarıyla (İHA) takip edilen PKK'lılardan 3'ü Nirveseytu, 3'ü ise Yayladere Mevkii'nde savaş uçaklarının da kullanıldığı operasyonda etkisiz hale getirildi.

Hakkari ve çevresindeki kırsal alanda başlatılan operasyonlar sürdürülürken, dün akşam bir grup PKK'lı terörist, Çukurca İlçesi'nin Pirinçeken Bölgesi'nde sınıra sıfır noktada bulunan Güven Dağı'na sızma girişiminde bulunmak istedi.

TERÖRİSTLER KUZEY IRAK'A KAÇMAK İSTEDİ

Teröristler 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından tespit edilince sıcak takibe başlandı. Sıcak temas ardından teröristler Kuzey Irak'a kaçmak istedi.

İHA'LAR TAKİBİ SÜRDÜRDÜ

Güvenlik güçleri İHA'lar aracılığı ile takibi sürdürdü. Yer ve konumları belirlenen teröristlerden 3'ü Nirveseytu Tepe, 3 ise Yayladere Mevkii'nde savaş uçaklarıyla vurularak etkisiz hale getirildi.

6 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Güven Dağı bölgesindeki birliğe sızma girişiminde bulunan 3 terörist ise hava harekatı sonucu Yayladere mevkiinde etkisiz hale getirildi. Toplam 6 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlar devam ediyor.

1 TERÖRİST YAKALANDI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir teröristin, güvenlik güçlerince yakalandığı bildirildi.Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca, PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Yapılan çalışmalar neticesinde 2015 yılı içerisinde PKK/KCK bölücü terör örgütüne katılan E.Ş. isimli bölücü terör örgütü mensubunun Yüksekova ilçesine geldiği yönünde bilgi edinilmesi üzerine, 24 Nisan günü Esendere yolunda silahsız ve teçhizatsız yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir."