BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.443,05
HABER /  GÜNCEL

İETT'de Arif Emecen depremi! Sırada kim var?

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal , Kadir Topbaş'ın adamlarının kellelerini almaya başladı. ilk deprem İETT'de oldu. Arif Emecen görevden alındı. Peki İETT müdürü Arif Emecen niye gitti kimdir?

Abone ol

Kadir Topbaş'ın istifasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Mevlüt Uysal, İETT Genel Müdürü Arif Emecen'i görevden aldı.

Arif Emecen geçen yıl Mümin Kahveci'nin yerine Kadir Topbaş tarafından getirilmişti. Emecen'in Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevini yürütürken İETT'ye müdür yapılmıştı.

Arif Emecen'in görevden alınması ile birlikte Kadir Topbaş'ın belediyedeki ekibi endişeli bir bekleyişe girdi. Yeni başkan Mevlüt Uysal'ın belediyede Topbaş temizliğine giriştiği söyleniyor.

Aynı şey Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde de olmuştu. Yeni başkanın ilk icraatı Melih Gökçek'in adamlarını görevden almak olmuştu. Bu çerçevede tüm büyük kurumların yöneticileri gitmişti. Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde sıranın kimde olduğu konuşuluyor.

ARİF EMECEN KİMDİR : İETT Genel Müdürlüğü görevinden alınan Arif EMECEN kimdir aslen nerelidir? 15.02.1964 yılında Çankırı’da doğan Arif Emecen, Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği bölümü mezunu. 2000-2005 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Metro, Hafif Raylı Sistem ve Tramvay işletmelerinin işletme ve bakım işlerini yürüten İstanbul Ulaşım A.Ş. de Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. 2005-2014 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediyesinde, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı görevini yürüttü. 2014 yılı haziran ayından 2016 Mayıs ayına kadar Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevinde bulundu. Mayıs 2016 itibariyle İETT Genel Müdürü olarak atandı. Bugün de görevinden alındı. Evli ve dört çocuk babası olan Arif Emecen, İngilizce biliyor.