BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na Uludere cevabı!

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik gündeme dair değerlendirmelerde bulundu

Abone ol
İNTERNETHABER- Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Hüseyin Çelik dün grup toplantısında Uludere olayı için AK Parti'yi eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.

İşte Çelik'in konuşmasından satır başları;

"Uludere olayın ardından insani olan neyse bunu yapıyoruz. Yapmaya da devam ediyoruz. O insanların acısını yüreğimizde hissetiğimizi söyledik. Bu insanlar terörist değil rızklarının peşine gitmiş insanlardır dedik. Bunun sorumlulurı kimse Ak Parti gereğini yapacak dedik.

Bir taraftan mülkiye müfettişlerinin bitirdiği rapor var. Bu soruşturmanın sonucunu bekliyor. Evet 5 ay geçti. Hiç olmazsa vefat eden gençlerimizin yakınlarını maddeden rahatlatmak adına tazminat verildi. O vatandaşların günlük hayatını kolaylaştıracak bir durumdu.

Genel Başkan kan paraları ile anaları susturmak istediler diyor. Siz buna kan parası diyorsanız CHP'de BDP'de bunun üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorsunuz. Kimse siyasi rant elde etmeye çalışmasın.

Şehit ailelerine ödenen paralar kan parası mı? Eğer siz buna kan parası diyorsanız o insanlara da söylersiniz. Ölen öldü ama hayatını sürdüren var. Ölenlerin kanı yerde kalsın diyen yok."

ULUDERE'de NASIL SÜREÇ İŞLENECEK?

İncelem araştırma ile tespit yapıldı. Diyarbakır Cumhuriyet  Savcısı'nın bu konuyu yönlendireceğini düşünüyoruz. Savcılık tespitlerden sonra dava açılması sürecine girecektir. Sıkıntı şu; 'Mahkeme üç günde bitirsin'. Demokratik işleyiş yavaştır ama sağlamdır. Yargılama sürecini beklemeyelim de Kızılay'dasuçluları  asalım diyen var mı? Yok. Bizde o halde  bekleyeceğiz..

MEMURUN İŞ BIRAKMASI

Memur arkadaşlarımız demokratik hak kullanıyorlarsa saygı duyarım. Ama haklı mı haksız mı meselesine gelince?

'Kim ne veriyorsa 5 fazlasını veriyorum' zihniyetinin Türkiye'ye zor günler yaşatıyor. Basalım parayı verelim memura zam denebilir. Ama daha sonra enflasyon yüzde 16,5'a yükselir. Kaşıkla verdiğimizi kepçeyle almış oluruz.

Memurlar bize hep şunu söylüyorlar 'bizi ikinci iş yapmak zorunda bırakmayın' haklılar tabi.

Şu an için yüzde 3,5 + 3,5'luk zam oranının 5'e çıkarmanın bütçeye maliyetinin 3 milyar dolar. Bu nedenle daha fazla zam yapılamaz.