BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hulusi Paşa'nın en yakınındaki isimdi ABD'ye sığındı iddiası

Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın darbe girişiminde yer alan iki eski emir astsubaylarından birisinin ABD'ye sığındığı iddiasını yazdı.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminde yer alan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın en yakınındaki isimler olan emir astsubayları hakkında çarpıcı iddia. Akar'ın, iki eski emir astsubayından birinin ABD'ye sığındığı ileri sürüldü.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın emir subayı Levent Türkan gibi, emir astsubayı Şener Doğrugören, emekliye ayrılan diğer emir astsubayı Serhat Pasha da, sivil elbiseli olarak darbe girişimi akşamı Genelkurmay karargahına hain planın içinde rol almışlardı.

Dikkat çeken gelişmeyi Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk bugünkü köşesinde gündeme getirdi. Öztürk, "15 Temmuz darbe gecesinde yapılan bazı konuşmaları, belgeleri de ABD'ye götürdü" dedi. Doğrugören ve Serhat Pasha hakkında yakalama kararı çıkarılmasına rağmen yakalanamadığını hatırlatan Öztürk, çarpıyı iddiayı yazısında böyle duyurdu:

"ABD'YE BELGELERİ GÖTÜRDÜ"
"Davanın firari sanıklarının bir yolunu bulup yurtdışına kaçtıklan tahmin ediliyordu. İşte o iki eski emir astsubayından birisinin ABD'ye sığındığı yolunda karargaha bilgi geldi. İddiaya göre bu kişi, 15 Temmuz darbe gecesinde yapılan bazı konuşmalan, belgeleri de ABD'ye götürdü. Bu konuda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaşmış henüz yeni bir bilgi yok. İki astsubaydan birisinin ABD'ye sığındığı, ancak hangisinin sığındığı konusunda Genelkurmay karargahında da net bir bilgi yok.
Genelkurmay Baştanının emir subayı gibi, emir astsubaylannın da FETÖ tarafından o kritik göreve yerleştirildiği anlaşılıyor. Bazı dinlemelerin bu kişiler tarafından yapıldığı, karargaha dinleme aygıtlan yerleştirildiği de daha önce ifadelere yansımıştı. İşte, ABD'ye sığınanlardan birisinin, kendisini kurtarmak için ses kayıtlan ve Genelkurmayın kritik bazı belgelerini de ABD'ye götürdüğü tahmin ediliyor.

PLANLARIMIZ, YABANCILARDA
Bir bilgi daha verelim: ABD'de tutuklu yargılanan Reza Zarrab olayında da mahkemede ifade verenlerden birisi Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz dı. Bu kişinin bir özelliği de, Reza Zarrab'ın evinde arama yapan polis ekibinin başında bulunmasıydı.
Nasıl, "Ergenekon", "Balyoz", İzmir ve İstanbul "Casusluk" davalarında, devletin çok gizli belgeleri ortaya döküldüyse, Yunanistan'a karşı savaş planlarımız elden ele dolaşıp Yunanistan Genelkurmay Başkanı'nın masasına ulaştıysa, Genelkurmay Başkanlığımızın çok gizli bilgi ve belgeleri de şimdi ABD makamlarının elinde.
Rahmetli Kamran İnan'ın, "Haini çok bir ülkeyiz" demesi, demek ki boşuna değilmiş..."

Saygı Öztürk'ün yazısının tamamı

ÇATI İDDİANAMEDE GEÇİYORDU
15 Temmuz gecesine ilişkin güvenlik kameralarından elde edilen fotoğraflar, darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin 221 sanık hakkında Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde hazırlanan "çatı iddianamesinin" eklerinde yer almıştı.

Öte yandan FETÖ'nün firarilerinden Akar'ın emir astsubayı Serhat Pahsa'nın o gece sivil kıyafetlerle karargahta bazı subaylara emir verdiğine ilişkin fotoğraflar da tespit edilmişti.

MAKAMDAN KOLİLERLE BELGE TAŞINMIŞ
Fotoğraflarda dikkati çeken bir başka detay da Orgeneral Akar'ın karargahtan çıkarılmasının hemen sonrasında, koyu renk takım elbiseli 4 kişi ve sivil giyimli 4 kişi tarafından taşınan koliler.

Söz konusu kişiler saat 23.15'ten itibaren makam katından aşağı, içleri dosya ve belge dolu olduğu anlaşılan koliler ile kılıç gibi bazı aksesuarları indirdi. Belgeler, protokol giriş salonunun solunda bulunan odaya götürdü.