BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

HDP İmralı Heyeti 'diyalog sürdürülecek' dedi

HDP İmralı Heyeti devlet ve hükümet yetkilileriyle diyalog ve temasların sürdürüleceğini açıkladı. KCK de, Kobani halkına yardım amaçlı bir koridorun açılmasının "süreci normalleştireceğini" belirtti.

Abone ol

HDP İmralı Heyeti, akşam saatlerinde İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir araya gelerek son gelişmelerin değerlendirildiğini; tüm devlet ve hükümet yetkilileriyle diyalog ve temasların sürdürüleceğini açıkladı.

"Bu diyaloglar sonunda Kobanê’deki katliam tehlikesinin bertaraf edilmesi, çözüm süreci ile ilgili adımların hızlandırılması ve toplumsal olaylara yaklaşım konusunda gerekli hassasiyetlerin gösterilmesi, toplumsal barışımızın en temel güvencesi haline dönüşmüştür." diyen HDP İmralı Heyeti, hükümetin de üzerine düşen sorumlulukları derhal yerine getirmesini istedi.

Günün önceki saatlerinde de KCK bir açıklama yapmış ve Kobani halkına yardım amaçlı bir koridorun açılmasının "süreci normalleştireceğini" belirtmişti.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Fırat Haber Ajansına yaptığı açıklamada, yaşananların AKP'nin yanlış politikalarının bir sonucu olduğunu belirterek "Kobani halkının IŞİD faşizmine karşı kendisini savunması için her türlü yardım amaçlı bir koridorun açılması sürecin normalleşmesini de beraberinde getirecektir" dedi.

Türkiye'deki eylemlerin desteklendiği belirtilen açıklamada, "okul yakma, Atatürk büstüne saldırma ve yağmalama gibi girişimlerin kesinlikle kabul edilmediği" ifade edildi ve eylemlerde bulunanlar "provokatör" olmakla suçlandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, bugün Diyarbakır'da bir basın açıklaması yaparak, Kobani'deki durumla ilgili PKK lideri Abdullah Öcalan'la kısa bir yazışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Demirtaş, Öcalan'ın "katliam tehlikesine karşı diyalog ve müzakereyi hızlandırma yöntemini bütün taraflara telkin ettiğini" aktardı.

Üç gündür devam eden gösterilerde 23 kişi öldü. Protestocular zaman zaman polisle, zaman zaman da kendilerine muhalif gruplarla çatıştı.