BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,08
ALTIN 2.240,43
HABER /  GÜNCEL

Hayri İnönü ile Mustafa Sarıgül birbirine girdi

Hayri İnönü eşinin açıklamalarının ardından konuştu ve 'Beni Emir değil Mustafa Sarıgül tehdit' etti dedi. Mustafa Sarıgül de twitterdan yanıt verdi.

Abone ol

ŞİŞLİ Belediyesi'ndeki İnönü-Sarıgül kavgasında sular durulmuyor. Hayri İnönü eşinin dün yaptığı açıklamaların ardından konuştu ve "Beni tehdit eden Mustafa Sarıgül" dedi. Bunun üzerine Mustafa Sarıgül twitterdan yanıt verdi ve "sitemlerimi tehdit olarak algılıyor' dedi.

Hayri Sarıgül Hürriyet Gazetesine verdiği röportajda kendisini Emir Sarıgül'ün değil Mustafa Sarıgül'ün tehdit ettiğini öne sürdü.

Hayri İnönü açıklamasında “Bana, ‘Emir Sarıgül seni tehdit etti mi’ diye sordular. Etmedi dedim. Beni tehdit eden Mustafa Sarıgül. Emir Sarıgül yanımda çalışıyor bana küfretti ama tehdit etmedi” dedi.

BENİ O GÜN TAKİP ETTİRDİLER

MUSTAFA SARIGÜL TWITTER'DAN YANIT VERDİ
hayri-inonu-ve-mustafa-sarigul.jpg
Hayri İnönü'nün açıklamalarına Mustafa Sarıgül twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Sarıgül şunları yazdı;

-Demek ki iyiliğin de bir bedeli varmış; Hayri'yi tebrik ediyorum!

-Ben belediye başkanı olduğum süre içerisinde meclis üyemiz Hayri İnönü'yü bir tek gün yanımdan ayırmadım.

-Hayri susuyor, hanımefendi konuşuyor; hanımefendi susuyor, Hayri konuşuyor...

-Görüyorum ki hanımefendi benimle ilgili övgü dolu sözlerini çabuk unutmuş.

-Sayın Hayri İnönü, benim sitemlerimi tehdit olarak algılıyorsa, konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Salı günü gerçekleşen buluşmada bütün tehditleri aktardığını söyleyen Hayri İnönü, "Her şeyi söyledim Sayın Kılıçdaroğlu’na. Emir’le ilgili bir şey konuşmadım. Sadece Emir’le görüşmek istemediğimi söyledim. Muhatabım Emir değil, ama karşıma Emir çıkıyor. Sayın Kılıçdaroğlu’na her şeyi açık açık anlattım. Nazlı’nın size anlattıklarını. Hatta Nazlı’nın anlattıklarında eksik şeyler var. Beni Ankara’da Pembe Köşk’te takip ettirmişlerdi, Nazlı’ya söylememiştim." dedi.

NE YAPACAKTIM ELİMİ CEBİME Mİ SOKACAKTIM?

hayri-inönü-ve-emir-sarigul.jpg
Emir Sarıgül ile birlikte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu önünde yaptıkları görüşme hakkında da konuşan Hayri İnönü, şunları söyledi;

-Selamlaşın (Emir’le), demişti Genel Başkan. Elimi uzattım. Kibarlıktır bu. Cebime mi sokacaktım? Herkese saygım vardır. Genel Başkan, ‘Çağıracağım Emir’i’ dedi. ‘Peki, Sayın Genel Başkanım. Siz arzu ediyorsunuz ama ben görüşmek istemiyorum’ dedim. ‘Yok’ dedi. ‘Peki Genel Başkanım’ dedim. Kalkıp gitmem doğru olacaktı belki ama Genel Başkan’a saygısızlık edecektim. Ben saygısız insan değilim."

EMİR İSTİFA ETSİN!

Emir Sarıgül'ün kendisine küfür ettiğini anlatan Hayri İnönü, "Tutturuyor Emir, ‘Beni görevden al, görevden al’ diye.  İstifa etmesi lazım. Bırakın bunu, Meclis’ten de istifa etmesi lazım. Bu saatten sonra artık Emir Sarıgül’le birlikte çalışma imkânımız yoktur. Daha önce de yoktu. Partimize zarar gelmesin diye sesimi çıkarmayıp oturuyordum. Sesimi çıkarmadıkça tepeme biniyorlar" dedi.

KILIÇDAROĞLU: FARKLI ÇÖZECEĞİM!

Sarıgül ile İnönü arasında yaşanan gerilime Kılıçdaroğlu'nun yanıtı da ilginç oldu. Konu hakkında detaylı konuşmak istemeyen Kılıçdaroğlu, "Şişli konusunu ben farklı çözeceğim. Nasıl olduğunu şu aşamada söylemem ama yakında çözünce görürsünüz” dedi.