BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hayrettin Karaman Türköne'ye sert çıktı!

AK Parti'nin Siyasal İslâmı kullanarak devleti ele geçirdiği sözlerine Hayrettin Karaman'dan sert tepki.

Abone ol

Yolsuzluklara fetva verdiği suçlamasıyla daha önce Mümtazer Türköne tarafından hedefe konulan ünlü ilahiyatçı Hayrettin Karaman, Türköne'yi dünkü yazısıyla vurdu.

Türköne'nin hem siyasal İslam'ın çöktüğünü iddia etmesi hem de AK Parti'nin siyasal İslam'ı kullandığını yazmasını Yeni Şafak sindeki köşesine taşıyan Karaman, Türköne'ye 'şaşkın' dedi.

Ak Parti müslüman bireylerin de -mesela bayanlarının başlarını örterek, subaylarının namazlarını kılarak- resmi vazifelerini yapmalarına imkan hazırladı, ama namaz kılmayanları, başlarını örtmeyenleri, 18 yaşını geçtiği için nikahsız, ama evli gibi yaşayanları... cezalandırmadı, hürriyetlerini kısıtlamadı, herhangi bir haktan mahrum etmedi.

Bütün bunlar herkesin gözü önünde olup biterken biri çıkar da 'Ak Parti iktidarının

Zaman yazarından tartışılacak iddia

Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, AK Parti'nin sivil İslam'ı devletleştirme projesine paralel devlet kurmakla eleştirilen cemaatin direnebildiğini iddia etti.


turkone-siyasal-islam.20140206075318.jpg 

siyasal İslam stratejisi, mevcut hukuk kuralları ve demokratik rekabet araçları ile devlet iktidarını ele geçirmektir' derse siz ne dersiniz bilmem, ama ben şunu derim:

'Sırtını gerçeklere, yüzünü hayale ve kara düşüncelere çevirmiş bir şaşkın.'

Devletten ve belediyelerden bir şekilde istifade etmemiş bir cemaat, bir hizmet grubu, bir sivil kuruluş bulmak zordur. İstifade etsin etmesin bir sivil toplum kuruluşu, elde ettiği istifadeye bağlı olmadan, inancının ve vicdanının sesini dinleyerek bir destek vermiş olursa buna 'kara çalmak', kuruluşu 'devletin yamağı' olarak damgalamak 'kötü zanna' mağlub olmuş bir vicdanın eseridir.

Bu böyledir ve Ak Parti bu manada siyasal İslamcı değildir, istese bile mevcut şartlarda olamaz.