BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu son tahmin fena kar bastıracak!

Hava durumu 5 günlük tahmin fena. Yeni haftada kar yağışı yurt genelinde bastıracak. İstanbul hava durumu ise Çarşamba günü karla karışık, perşemve günü ise kar yağışlı olacak.

Abone ol

Hava durumu son tahminler meteoroloji duyurdu 5 günlük rapor fena. Yeni haftada kar yağışı yurt genelinde etkili olacak. Özellikle İstanbul hava durumu için yeni uyarı var. Çarşamba günü İstanbul'da karla karışık yağmur görülecek fakat perşembe günü kar yağışı etkisini arttıracak. İstanbul yeni yıla kar yağışı ile girecek.

"Yapılan son değerlendirmelere göre, 26.12.2016 Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Akdeniz Bölgesi’nin yüksekleri (Antalya, Mersin, Kahramanmaraş ve Adana’nın 900 metre rakım üzerindeki yüksek kesimleri) ile Karaman ve Konya çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışlarının Salı günü öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Geçtiğimiz hafta ekstrem kar yağışlarının yaşandığı bölgede, yeni kar yağışlarıyla birlikte, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesi, çatı çökmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

İSTANBUL HAVA DURUMU ÇARŞAMBA'YA DİKKAT!

İSTANBUL hava durumu 5 günlük tahmin meteoroloji duyurdu. İstanbul'da kar yağışı Çarşamba günü başlayacak. Karla karışık yağmur şeklinde görülecek kar yağışı perşembe günü etkisini arttıracak. İstanbul yeni yıla kar yağışı ile girecek.

İstanbul için 5 günlük hava raporu

Yarın kar yağışı yurdun birçok kesiminde etkili olacak.
Perşembe günü İstanbul'da kar yağışı etkili

YURT GENELİNDE YENİ HAFTADA KAR VAR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Yozgat, Sivas, Elazığ, Hatay ve Bolu çevreleri ile gece saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile akşam ve sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ile iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

TUNCELİ'DE 160 YERLEŞİM YERİYLE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Tunceli'de 160 yerleşim yeriyle ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, kent genelinde kar yağışının dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başladığını belirtti.      
Kar yağışının ardından karla mücadele ekiplerinin çalışmalarına başladığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:      
"Dün Hozat ilçemizde 2 ve Ovacık ilçesinde bir olmak üzere toplam 3 köy yolumuzda önceki hafta kar yağışından dolayı ulaşıma kapanan köy yollarını açarak iş makinelerimizi bakıma aldık. Akşam saatlerinde itibaren etkili olan kar yağışının ardından merkezde 26, Çemişgezek'te 4, Hozat'ta, 2, Mazgirt'te 39, Nazımiye'de 15, Ovacık'ta 26, Pertek'te 16 ve Pülümür ilçesinde 32 olmak üzere toplam 160 köy yolumuz ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekiplerimiz sabahın erken saatlerinden itibaren köy yollarında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışının ardından köylerimizden bizlere olumsuz bir durum bildirilmedi. Karla mücadele ekiplerimiz önceliği grup köy yolları ve taşımalı eğitim verilen köy yollarında devam ediyor."