BIST 10.328
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.445,34
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu Meteoroloji dondurdu

Son hava durumu tahminine göre Ankara, İstanbul, Afyon, Kocaeli, Bursa , Bolu ve Kütahya gibi bir çok ilde kardan sonra dondurucu soğuklar görülecek.

Abone ol

Meteoroloji son hava durumu tahminine göre Ankara, İstanbul, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Kocaeli, Sakarya, Bursa başta olmak üzere bir çok ilde bugün kar yağışı etkili olmaya devam edecek. Kar yağışının bazı illerde akşam saatlerinde etkisini artırması bekleniyor. Marmara bölgesinde kar yağışı ile birlikte kuvvetli fırtına görülecek.

PERŞEMBE GÜNÜ DONDURACAK
Hava durumu tahminlerine göre kar yağışının ardından Türkiye'yi bu kez aşırı soğuklar zorlayacak. İstanbul'da bu gece sıcaklık eksi 11 dereceye kadar düşecek, Ankara'da yarın eksi 15 dereceler görülecek. Perşembe günü yurdun bir çok bölümünde aşırı soğuklar hüküm sürecek ve termometreler uzun süredir olmadığı kadar düşük değerleri gösterecek.

KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BİTECEK?

Meteorolojinin hava durumu tahminlerine göre bugün bir çok ilde kar yağışı da devam edecek. Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın ve Bursa'da yoğun kar yağışı etkili olacak. Kütahya, Afyonkarahisar ve Bursa 'da bugün yoğun yağış alacak iller listesinde.  Başkente Ankara ve İstanbul'da ise kar yağışı aralıklarla etkili olacak. Hava durumu tahminlerine göre kar yağışı yarından itibaren etkisini yitirecek. d-100-yolu.jpg

DÜZCE D 100 YOLU ZOR GEÇİLİYOR
Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Kar yağışının etkisini sürdürmesinden dolayı TEM otoyolu Düzce kesimi ve D-655 Batı Karadeniz bağlantı yolunda sürücüler, ilerlemekte güçlük çekiyor.

Tır geçişlerine izin verilmeyen güzergahlarda, diğer araçların zincirle yol almasına müsaade ediliyor.  Karayolları ekipleri yolları açık tutmak için küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. 

TEM otoyolunun Ankara istikametinde, Düzce ve Bolu Dağı Tüneli arasındaki bölümde, zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor. Kar kalınlığının Bolu Dağı'nda 60, D- 655 karayolu Kabalak geçidinde 50 ve  Düzce kent merkezinde 30 santimetre olduğu bildirildi.


KONYA ANKARA YOLU KAPANDI
Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Konya'nın Ankara, Antalya, Afyonkarahisar, Isparta ve Aksaray ile karayolu ulaşımı kesildi. Karayolları ekipleri, yol açma çalışmalarını güç şartlarda sürdürüyor. 

Saatteki hızı 70 kilometreyi bulan rüzgarın yola taşıyıp yer yer kar yığınları oluşturması nedeniyle Konya-Ankara karayolu, Kulu Makası'na kadar kapandı. Konya-Afyonkarahisar karayolu ise Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine kadar kapalı durumda. Konya-Aksaray karayolunda da ulaşım Konya il sınırına kadar sağlanamıyor. Ayrıca Konya'nın Antalya ve Isparta ile de karayolu ulaşımı şiddetli tipi nedeniyle kesilmiş durumda.

hava-durumu.20150107114211.jpgBu yolların Konya çıkışlarında araçların geçişine izin verilmiyor. Karayolları ekipleri, yol açma çalışmalarını güç şartlarda, tüm imkanlarıyla sürdürüyor. Yetkililer, bölgedeki sürücüleri, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

SAKARYA
Sakarya'da kar yağışı nedeniyle 132 köy yolu ulaşıma kapandı. Önceki geceden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçelerden Ferizli'de 7, Geyve'de 35, Kocaali'nde 18, Taraklı'da 16, Akyazı'da 14, Kaynarca'da 11, Pamukova'da 10,  Karasu'da 14 ve Söğütlü'de 7 olmak üzere 132 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.

Büyükşehir belediyesine bağlı 93 kişilik karla mücadele timi, 11 ekip ve 42 iş makinesiyle kapanan köy yollarında çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

DÜZCE
Düzce'de kar yağışı nedeniyle 190 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.  Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışının gece saatlerinde etkisini arttırdığı, yağışın bugün de gün boyu devam edeceği belirtildi. 

Olumsuz hava şartları nedeniyle merkezde 53, ilçelerden Cumayeri'nde 21, Gümüşova'da 12, Akçakoca'da 16, Gölyaka'da 21, Kaynaşlı'da 18, Yığılca'da 39 ve Çilimli'de 10 olmak üzere 190 köy yolunun ulaşıma kapandığı ifade edilen açıklamada, İl Özel İdaresine ait araçlarla ekiplerin yolları açmak için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

ÇORUM
Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 240 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için aralıksız çalışma yapıldığını söyledi.

AFYONKARAHİSAR YOLU TIRLARA İZİN YOKhava-durumu-meteoroloji-dondurdu.jpg
Afyonkarahisar'da kar ve tipi etkili oluyor. Afyonkarahisar'da iki gündür etkili olan kar yağışının ardından başlayan tipi nedeniyle yollarda pek çok kişi mahsur kaldı. Afyonkarahisar'ı çevre illere bağlayan karayollarında zaman zaman yaşanan trafik kazaları ve ekiplerin çalışmaları nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi.

Trafik polisleri tarafından geçişlerine izin verilmeyen tırlar, Afyonkarahisar-İzmir, Afyonkarahisar-Kütahya, Afyonkarahisar-Antalya ve Afyonkarahisar-Ankara karayolunda uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.

Araçlarında mahsur kalan sürücülere ve yolculara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince kumanya dağıtıldı.

ZONGULDAK
Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle 147 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Kentte etkisini sürdüren yağış nedeniyle merkezde 15, ilçelerden Kilimli'de 4, Kozlu'da 20, Alaplı'da 11, Devrek'te 50, Ereğli'de 27, Çaycuma'da 4 ve Gökçebey'de 16 olmak üzere 147 köy yolu ulaşıma kapandı.

Tipi ve rüzgarın etkili olduğu kentte, 2-4 metreye ulaşan dalgalar da mendirekleri aştı, denizde sis etkili oldu. İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü ekiplerinin 19 iş makinesi ve 26 ekiple yollarda çalışmalarının sürdürdüğü bildirildi.

BÖLGELERDE BUGÜN BEKLENEN HAVA DURUMU
MARMARA BÖLGESİ

Çok bulutlu, doğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BURSA Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı   -1
EDIRNE Parçalı ve çok bulutlu   -3
ISTANBUL Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı   0
YALOVA Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı   0

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı   -5
DENİZLİ Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı   -2
IZMIR Parçalı ve çok bulutlu   3
KUTAHYA Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı   -5


AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Göller Yöresi'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de kuzey, doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ADANA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı   9
ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu   8
HATAY Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.   8
MERSIN Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı   10


İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esmesi bekleniyor. Buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı geçmesi bekleniyor.   -3
ESKISEHIR Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı geçmesi bekleniyor.   -4
KARAMAN Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı   -4
KONYA Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı   -4


BATI KARADENİZ HAVA DURUMU
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor. Buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BOLU Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı   -3
DÜZCE Parçalı çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.   0
KARABUK Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı   -2
ZONGULDAK Parçalı çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.   1


ORTA VE DOĞU KARADENİZ HAVA DURUMU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (50-80 Km/S) şekilde esmesi bekleniyor. Buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ARTVIN Parçalı çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların; yarın (Çarşamba) yer yer yoğun olması bekleniyor.   3
SAMSUN Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı   3
TOKAT Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı   -1
TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı   4


GÜNEYDOĞU ANADOLU HAVA DURUMU
Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DIYARBAKIR Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı   4
GAZIANTEP Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı   3
KILIS Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı   4
SANLIURFA Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı   6