BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hatay'da büyük patlama: 13 ölü

Hayat Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Suriye tarafından bomba yüklü saldırı yapıldı. Patlamada 12 kişi öldü.

Abone ol

İNTERNETHABER - Hatay'dan gelen haber Türkiye'yi salladı. Sınır kapısında bomba yüklü araç uzaktan kumandayla patlatıldı. Suriye tarafından gelen araçla gerçekleştirilen kanlı saldırıda 13 kişi öldü. Ölülerden 4'ü Türk.

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in bu akşam Hatay'a gidecekleri açıklandı.

Hayat'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı bölgesindeki gümrük personelinin lojmanlara çok yakın bir noktada bugün saat 15.00 sıralarında büyük bir patlama oldu.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'nin verdiği bilgiye göre sınır kapısının Türkiye'de tarafında bomba yüklü araç havaya uçuruldu. Başkan Şahverdi, aracın Suriye plakalı binek bir araba olduğunu söyledi. 

İŞTE PATLAMANIN OLDUĞU YER;
19242972.jpg

ÖLENLERİN 4'Ü TÜRK

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, patlamada 3'ü Türk 12 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Arınç, 13'ü ağır olmak üzere 28 kişinin yaralandığını bildirdi.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise patlamada ölen Türk vatandaşı sayısının 4 olduğunu açıkladı.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Akşam saatlerinde Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçilerine verdiği yemekte konuşan Başbakan Erdoğan, patlamada ölenlerin sayısının 13 olduğunu açıkladı.

Erdoğan patlama sonrası yaptığı ilk açıklamada ise İçişleri Bakanı Muammer Güler'den bilgi alan aldığını, konuyla yakından ilgilendiklerini açıklamıştı.

slide(1).20130211161734.jpg

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Patlamayı yaşayanlar, ''Gördüğümüz manzara çok kötüydü. Kapının Suriye'ye açılan kapısında patlama meydana geldi. Çok ciddi bir panik havası var. Tam kapı vurulmuş durumda. Patlamanın meydana geldiği hasarı görünce ölü olduğunu düşünmek yerinde olur. Hedef kapı olarak alınmış'' dedi.

GÜMRÜK MÜDÜRÜ O ANLARI ANLATTI

Gümrük Bölge Müdürü Adnan Korkmaz patlama anını ve sonrasını anlattı. Korkmaz; "Ölü sayısı her an artabilir. Olay Suriye'ye çıkış yapılan gümrük kapısına çok yakın bir yerde Suriye plakalı bir araçta meydana geldi. Park halinde bir araç. Çok sayıda yaralı var. Suriye vatandaşlarına hizmet eden taksi diye söyleniyor. Bana gelen bilgiye göre sadece ölenlerden 1 kişi Türk vatandaşı..."

644 ÜNİTE KAN GÖNDERİLDİ

Türk Kızılayı'nın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlama sebebiyle bölgedeki hastanelere 644 ünite kan ulaştırıldı.

Türk Kızılay'ı ayrıca bölgeye uzman ekip ve öncü araçlar da gönderdi.